Samfund

Venner og bekendte udtrykker dyb medfølelse med Holch Povlsen-familien

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Kevin Magnussen deler billede til minde om de tre børn, der mistede livet i Sri Lanka.

Mandag kom det frem, at Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og hans kone Anne Holch Povlsen har mistet tre af deres fire børn i et af de angreb, der ramte Sri Lanka søndag.

Forretningsmanden har gennem sin fremtrædende rolle i det danske erhvervsliv et stort netværk. Han står også bag sponsorater og flere store investeringer i ind- og udland.

I løbet af dagen har mange været forbi Bestsellers hovedkontor i Brande og familiens hjem i Aarhus for at lægge blomster. Og både politikere og sportsfolk har udtrykt deres dybe medfølelse på sociale medier og i pressen.

Kendte sportsfolk sender hilsen

Anders Holch Povlsen har i mange år støttet den danske racerkører Kevin Magnussen, og sidste år fik sportsmanden også tøjmærket Jack & Jones, der hører under Bestseller-koncernen, som officiel sponsor.

Kevin Magnussen har mandag delt et sort billede med tre A'er og et knust hjerte på Twitter. Alle Holch Povlsen-parrets fire børns navne starter med A.

Også e-sportsholdet Astralis har udvist deres støtte gennem det sociale medie.

- Vores hjerter er knust, og vores tanker er hos Anders & Anne, venner, familie og alle berørte af de tragiske hændelser i Sri Lanka i weekenden, skriver det professionelle Counter Strike-hold, der ligeledes er sponsoreret af Jack & Jones.

- Jeg tænker ingenting

Den danske rigmand har siden sidste år arbejdet på ideen om at opføre en helt ny by og Vesteuropas største tårn lidt uden for den jyske by Brande, hvor Bestsellers hovedkvarter ligger.

Det er så frygteligt, frygteligt. Jeg kan simpelthen ikke klare det lige nu

Helge Sander, tidligere medlem af Venstre

I den forbindelse har han arbejdet tæt sammen med Ikast-Brandes Borgmester, Ib Lauritsen (V), der har svært ved at finde ord for nyheden om Holch Povlsen-familiens tab.

- Jeg tænker ingenting. Det står helt stille. Det er ganske forfærdeligt. Jeg har lige hørt det i radioen. Det er svært at sætte sig ind i, men man kan jo sætte sig ind i det her med børnene, siger han til TV MIDTVEST.

- Det er virkelig personligt og følelsesladet. Jeg føler virkelig med familien.

Har kendt familien i mange år

Også forhenværende medlem af Venstre Helge Sander, der er ven af familien, udtrykker sin dybeste medfølelse for familien Holch Povlsen.

- Det er så frygteligt, frygteligt. Jeg kan simpelthen ikke klare det lige nu, siger han.

Ikast-Brandes forhenværende borgmester, Carsten Kissmeyer, har igennem flere år kendt familien, og han var også meget berørt af tragedien, da TV MIDTVEST mandag talte med ham.

- Det er jo skrækkeligt. Jeg tænker bare, at det jo er en forfærdelig tragedie for familien, og jeg har selvfølgelig den største medfølelse med dem, siger en tydeligt berørt Carsten Kissmeyer.

Skole holder breifing

På Højvangskolen vest for Aarhus har man mandag informeret ansatte og forældre om, at to af skolens elever er blandt de omkomne i Sri Lanka.

Det vil blive fulgt op af en briefing, når eleverne møder ind tirsdag, lyder det fra Henrik Vinther Olesen, der er kommunikationschef i Børn og Unge i Aarhus Kommune.

- Vi sørger for, at alle børn og deres forældre har nogle at tale med, som kan sætte det, der er sket, i det rigtige perspektiv. Det gør man i de klasser, hvor børnene går, siger han til Ritzau.

Kommunikationschefen hos Bestseller, Jesper Stubkier, har bekræftet familiens tab over for TV 2.