Lalandia-gæster kortvarigt evakueret på grund af naturbrand

Branden er opstået i et moseområde med tørre siv, der ligger lige op ad badelandet i Feriecenteret Lalandia.

Badegæster i Feriecenteret Lalandia i Rødby er kortvarigt blevet evakueret fra badelandet. Det oplyser vagtchef ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, Stefan Jensen, til TV 2.

Det sker, efter en naturbrand i området omkring Diget, der ligger tæt på feriecenterets badeland, bredte sig "foruroligende."

- Man evakuerede derfor badelandet klokken 15.50, men gæsterne har igen fået lov til at vende tilbage (klokken 16.30, red.), siger Stefan Jensen.

Til TV 2 Øst oplyser centerdirektør for Lalandia Rødby, Karsten Juhl, at evakueringen skyldtes kraftig røgudvikling.

- Det er tørre siv i området, der brænder over en strækning på 250 meter. Bygningerne har ikke været truet, siger Karsten Juhl.

Sydsjælland og Lolland Falsters Politi oplyser til TV 2, at branden er under kontrol.

Det er et moseområde mellem stranden og badelandet, der brænder. Området er normalt dækket af sivskov, men på grund af en historisk tør april, er det stadig sidste års tørre siv, der står i moseområdet - og det er her, branden er opstået. Hvordan er endnu uvist.

Flere naturbrande i ekstrem tør april

Brandvæsenet over hele landet har i det hele taget haft travlt søndag. I Hillerød opdagede en cyklist, at det brændte i skovbunden ved Nødebovej i Hillerød, og Frederiksborg Brand og Redning fik hjælp fra Gilleleje, Fredensborg og Helsinge til at hjælpe med at slukke branden, der strakte sig over et område på 4000 til 5000 kvadratmeter.

Samtidig har der været en mindre naturbrand i Fredericia.

Ifølge TV 2 Vejret er der siden 19. marts kun faldet 5,9 millimeter regn på landsplan, og på de første 20 dage af april er der kun faldet 2,5 millimeter regn. Det er en ekstremt lille nedbørsmængde i en måned, hvor der normalt falder 41 millimeter regn - så ekstremt, at april lige nu tegner sig til at blive blandt de fire tørreste i dansk vejrhistorie.

Derfor opfordrer flere myndigheder også til, at man udviser agtpågivenhed i forbindelse med åben ild i naturen.