Stor eftersøgning i Aarhus - Politiet frygtede ulykke efter jolle-fund

Ejeren er blevet identificeret og i god behold. Politiet har derfor indstillet eftersøgningen lørdag formiddag.

Østjyllands Politi og Forsvarets søredning iværksatte lørdag morgen en eftersøgning i Aarhus Bugt, da en sort jolle blev fundet 200 meter fra land ud for badeanstalten Den Permanente ved Aarhus. Man frygtede, at nogen var faldet over bord.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter.

Politiet samt en af Forsvarets helikoptere fra Aalborg og redningsskibet "Nordfalken" deltog i eftersøgningen.

- Båden er fundet 200 meter fra land, så det forventes ikke, at den har været langt ude på havet.

- Dog er det sådan, at når man finder en båd, og der er risiko for, at nogen er faldet over bord, så skal man ikke altid lede i det område, hvor båden er fundet, sagde den vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter lørdag morgen.

Han forklarer, at man i forbindelse med eftersøgninger på havet bruger et program, der kan lede politiet og resten af søredningsholdet på rette vej.

Her indtastes oplysninger om blandt andet vind- og strømforhold, hvorefter programmet udregner, hvor i det pågældende farvand den eller de forsvundne personer befinder sig.

Ejeren fundet

Sideløbende med eftersøgningen efterlyste Østjyllands Politi jollens ejer på Twitter.

Han er i løbet af formiddagen blevet identificeret, og politiet skriver, at han er i god behold. Manden har i løbet af det seneste døgn været ude at sejle med nogle venner, og jollen er formentlig ikke blevet fortøjret ordentligt efterfølgende.

Eftersøgningen er derfor indstillet.