Samfund

Airbnb for hunde er et hit - tusindvis passes privat

Danskerne er blevet glade for at få deres hunde passet i private omgivelser. Forsikring øger trygheden for alle parter.

Det handler om velvære for vovsen. Og de fleste danske hundeejere kender til bekymringen, når deres kære kæledyr skal passes i en ferie eller en forlænget weekend.

Thomas Keller stod selv i den situation for seks år siden, da hunden Molly skulle passes under en ferie. Familien havde prøvet hundepension, men Molly var stresset, når den kom hjem derfra. Og den strittede imod af alle hundekræfter, hvis et nyt ophold truede.

- I begyndelsen var vores bedste mulighed at få den i en kennel, men det var altså ikke noget, Molly var særlig begejstret for, fortæller Thomas Keller, der satte sig for at gøre det nemmere for hundeejere at finde gode og trygge pasningsmuligheder.

Femdobling af hundepassere på tre år

I dag er mulighederne utallige, takket være Dogley, hvor man kan søge hundepassere. Priserne sættes af den enkelte hundepasser. Typisk 175-200 kroner per dag ved døgnpasning.

For to år siden var der 3000 registrerede hundepassere på Dogley. I dag er tallet mere end femdoblet til 16.000.

Samtidig er antallet af hundepasningsbookinger steget fra 2500 i april 2017 til 12.500 i år.

Helt uden hjertekvaler er det så heller ikke at overdrage menneskets bedste ven i fremmed varetægt. For hvordan finder man ud af, om det er et trygt og godt hundehjem, der venter på Fluffy, Fido eller Senna?

- Man skal selvfølgelig som hundeejer altid selv tage stilling til, om man har lyst til at aflevere sin hund det pågældende sted, så derfor skal man først have et møde og sikre sig, at det er gode mennesker og nogle, man har lyst til at overlade sin hund til, understreger Thomas Keller.

Thomas Keller med Molly, der for seks år siden var med til at give ham idéen til Dogley.

Husk forsikringen

Med en halv million husstande, der siger vuf, når man ringer på døren, er der et pænt stort marked for hundepasning og måske et lidt mere fleksibelt ejerliv.

Men der er også forsikringsmæssige overvejelser at gøre sig, inden man siger på gensyn til den firbenede. Også selvom man tror sig forsikret i forvejen.

Teknisk set er det nemlig hundepasseren, der hæfter for regningen i tilfælde af et bekosteligt dyrlægebesøg eller et gennemgnavet møbel, så snart der er løbet mere end 18 pasningstimer på. Men hos Dogley kan man tegne en forsikring, så hundepasseren har fuld dækning.

- Det gælder selvfølgelig også om, at man som hundepasser bruger sin sunde fornuft, når man passer hund. Er der værdifulde ting i hjemmet, man er nervøs for kan blive ødelagt, er det en god idé at pakke disse væk, inden hunden ankommer, siger Thomas Keller.

En søndergnavet bikini og et par sutsko

Det kan de tale med om hos Lisbeth Raaschou og hendes to tvillingedøtre på 13 år. Her har hundenes hærgen gennem årene kun resulteret i en ødelagt bikini, en søndergnavet remote og et par sutsko.

Sammen har de passet op imod 100 hunde og honoraret er med til at finansiere pigernes konfirmationsfest om et år.

Hundepasningstjansen begyndte med, at Lisbeth Raaschou og hendes familie efter otte år med egen hund gerne ville opleve et deja-vu.

I stedet blev det til et farverigt møde med hunde i alle former og størrelser. Og at have hund til låns har vist sig at være bedre end at have egen hund.

- Vi er bare så glade for alle de hunde, vi har, så vi vil ikke risikere, at vi får en hund, der ikke kan sammen med alle de andre. Men lige nu er vi ikke der, hvor vi skal have vores egen. Vi nyder bare alle dem, vi får lov til at låne, fortæller hun.

Dogley har ikke bare bidt sig fast i Danmark, men også i både Norge og Sverige.

Forsikringsforhold når hunden skal på Dogley

  1. I det øjeblik man passer en hund mere end 18 timer, bliver man besidder i lovens forstand. Som besidder er man ikke længere 3. person, og dermed er der ikke noget objektivt ansvar for skade, som hunden forårsager på hundepasserens ting eller personer uden for hundepasserens husstand.Skader på hundepasserens ejendele som eksempelvis tøj, sko, møbler og løse tæpper. Der dækkes med op til 5000 kroner per pasningsperiode. Der er selvrisiko på 500 kroer per skade, som fratrækkes erstatningen.

  2. Akut opstået sygdom, ulykke og tilskadekomst på hunden, som hvis hunden brækker benet,  sluger et fremmedlegeme, der kræver operation for at få fjernet, eller bliver påkørt af cykel eller bil. Tandskader og akut forgiftning dækkes også. Forsikringen dækker udgifter til undersøgelse og behandling hos dyrlæge med op til 25.000 kr. per pasningsperiode. Der er ingen selvrisiko.

  3. Hvis hunden er forsikret i forvejen med en hundesygeforsikring, dækker denne først. Dogleys forsikring dækker i så fald den del, hundens sygeforsikring ikke dækker (selvrisiko, medicin, og hvis beløbet overstiger hundesygeforsikringens maximum osv.).

Kilde: Gjensidige Forsikring.