Samfund

Serie af påsatte brande rammer Aarhus

Samtidig med at København har været hærget af uroligheder, melder politiet om over 17 container- og bilbrande i Aarhus. 16-årig sigtet.

Tre dage i træk har Aarhus været ramt af en serie af bil- og containerbrande.

I alt har mere end 17 brande, som politiet mener er påsatte, ramt det vestlige Aarhus.

- Det er utvivlsomt, at alle de her brande er påsatte, siger politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi, til TV 2.

En 16-årig dreng, der tirsdag blev set gemme en dunk med brændbar væske, er blevet anholdt. Han er dog senere løsladt, men er fortsat sigtet for brandstiftelse.

Serien af påsatte brande kommer efter urolighederne i København, der startede søndag i forbindelse med en demonstration med den yderligtgående islamkritiker Rasmus Paludan. Men umiddelbart mener politiet ikke, der er en sammenhæng.

- Det kan vi ikke sige noget om. Vi efterforsker bredt, men der er ikke umiddelbart indikation på det, siger Martin Løye.

Startede natten til mandag

Serien af påsatte brande i det vestlige Aarhus startede natten til mandag, og natten til tirsdag gik det ifølge TV 2 Østjylland helt galt, da brandfolk fra Østjyllands Brandvæsen i flere timer måtte bekæmpe en række påsatte brande i Gellerup, Trillegården og Herredsvang.

Der har også været ildspåsættelser ved højlys dag i Hasle-området, og natten til onsdag måtte brandvæsnet i aktion igen, da der blev sat ild i en container og senere i nogle byggematerialer.

- Der var sat ild i en regularcontainer. Det var et af de samme steder, som vi har været og slukke ild tidligere, fortæller indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen Jesper Hansen til TV 2 ØSTJYLLAND om den første brand natten til onsdag.

Politiet: Nye brande i København har forbindelse til uroligheder

Samtidig siger Københavns Politi onsdag i en pressemeddelelse, at otte brande i containere og skraldespande tirsdag og natten til onsdag kan knyttes til de seneste dages uro.

Det drejer sig om brande i fire affaldscontainere på Nørrebro, i Nordvestkvarteret, i Tingbjerg og på Amager. Derudover har der været ild i to skraldespande i Tingbjerg og ild i to biler på Nørrebro.

Københavns Politi har valgt at forbyde Rasmus Paludan at demonstrere i politikredsen frem til 23. april. Paludan har onsdag annonceret en demonstration i Bagsværd. Det ligger i Københavns Vestegns Politikreds. Også her har Paludan haft forbud mod at demonstrere. Det forbud udløber onsdag klokken 15. Demonstration er anmeldt til at begynde klokken 15.01.