Samfund

Efter flere dages uroligheder - 11 personer frihedsberøvet i nat

De seneste dage har været præget af stor uro på Nørrebro og på den københavnske vestegn.

I løbet af tirsdag eftermiddag, aften og nat er registreret seks tilfælde af brand, som kan knyttes til de seneste dages uro. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om ild i fire forskellige containere på Nørrebro, Nordvest, Tingbjerg og Amager, ild i to skraldespande i Tingbjerg samt ild i to biler på Nørrebro.

Københavns Politi oplyser yderligere, at 11 personer i nat er blevet frihedsberøvet i området omkring Sigynsgade på Nørrebro. Her var der ifølge politiet kort efter midnat optræk til uorden, hvor der blev affyret fyrværkeri og kanonslag.

Der er tale om såkaldt præventive anholdelser, hvor politiet kan frihedsberøve folk i op til seks timer for at sikre ro og orden.

Præget af uro siden søndag

De seneste dage på Nørrebro og på den københavnske vestegn har været præget af stor uro.

Det startede søndag eftermiddag, da flere blev provokeret af den yderligtgående islamkritiker Rasmus Paludans optræden på Blågårds Plads, hvor han blandt andet kastede med en koran.

Herefter antændte nabolaget, og det endte i kampe mellem ballademagere og politiet, som fortsatte dagen igennem hele søndagen og natten til mandag.

Som konsekvens af de seneste dages ballade valgte Københavns Politi mandag at indføre dobbelt strafzoner i henholdsvis København Nordvest, Urbanplanen på Amager, Christianshavn og Tingbjerg.

Loven om skærpede strafzoner trådte i kraft 1. januar i år. Inden for zonerne straffes visse former for kriminalitet begået i området dobbelt.

Københavns Politi uddyber i pressemeddelelsen, at de i forlængelse af de seneste dages uro vil fortsætte en omfattende indsats og være til stede i gadebilledet for at sikre ro og orden.