Se kortet: 70 brandudrykninger i København efter uro

16x9
Politiets køretøj rydder Prinsessegade foran Christiania i København, søndag aften 14. april 2019. (Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix) Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix

Beredskabet i København havde omkring 70 udrykninger, der relaterede sig til søndagens uroligheder.

Fra den første ballade opstod ved Blügürds Plads, gik der nÌsten 14 timer, før der igen var noget, der mindede om ro i København.

- Hovedstadens Beredskab har haft et usÌdvanligt travlt vagtdøgn som følge af urolighederne i København. Lidt over 90 brandudrykninger, hvoraf cirka 70 relaterer sig til urolighederne, og cirka 1000 112-opkald, skriver beredskabet pü Twitter.

Uroen startede pü Indre Nørrebro, da den yderligtgüende islamkritiker Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs demonstrerede mod terroristen Omar el-Hussein pü Blügürds Plads. Selvom den racismedømte partileder kun nüede at demonstrere i kort tid, førte til det, at büde biler, containere og skraldespande blev sat i brand.

18 af udrykningerne var til bilbrande. Betjente klĂŚdt i civil trak desuden deres pistoler, og politiet brugte tĂĽregas. 23 blev anholdt.

Uroen i København

Hovedstadens Beredskab modtog den første melding klokken 14:37, og allerede fem minutter senere var der brand i en container süvel som pü vejbanen i Korsgade ved Peblinge Sø. Halvanden time senere var det sü Gyldenløvesgade, hvor der var bül pü vejbanen. Ifølge Beredskabets døgnrapport for søndag 14. april var der varmepüvirkning af stuen og lejlighederne pü første sal i Todesgade 11-13.

Over de nÌste timer var der brand en rÌkke steder pü sÌrligt Nørrebro. Beredskabet fik meldinger om ild pü Tagensvej mindst tre gange i tidsrummet fra 17.41 til 23.21. Ogsü Nørrebrogade rykkede Beredskabet ud til tre gange i løbet af søndag aften.

Flest meldinger kom der dog fra Lundtoftegade pü Ydre Nørrebro. Her mütte beredskabet ud hele syv gange for at slukke brande i skraldespande, containere og biler.

Travle brandstationer

Kigger man pü antallet af udrykninger fra de enkelte brandstationer, var det sÌrligt stationen pü FÌlledvej og den i Tomsgürden, der havde en travlt aften og nat. Mindst 28 gange rykkede beredskabet ud fra stationen pü FÌlledvej som følge af urolighederne, mens det skete minimum 23 gange fra Tomsgürden Brandstation pü Frederikssundsvej.

Hovedbrandstationen, der holder til ved Københavns Rüdhus et stenkast fra Tivoli, rykkede ud mindst 15 gange som følge af urolighederne.