Politiet indfører dobbelt strafzone i dele af København

16x9
Brændte biler på Stolemagerstien på Amager efter uroligheder på Nørrebro, mandag den 15. april 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Københavns Politi indfører dobbelt strafzone i dele af byen. Det skyldes optøjer efter demonstration søndag.

Københavns Politi indfører dobbelt strafzone i dele af København indtil 23. april klokken 16. Det sker som følge af optøjer efter demonstration søndag.

Det var partistifter Rasmus Paludan, der stod bag søndagens demonstration, som endte i store uroligheder og brandstiftelse.

Flere fremmødte borgere var vrede over, at Paludan, der har stiftet det islamkritiske parti Stram Kurs, blandt andet kastede med en koran. For under to uger siden blev Paludan dømt for racisme i byretten.

Dobbelt straf for kriminalitet

Loven om skærpede strafzoner trådte i kraft 1. januar i år. Inden for zonerne straffes visse former for kriminalitet begået i området dobbelt.

Der er tale om fire zoner i henholdsvis København Nordvest, Urbanplanen på Amager, Christianshavn og Tingbjerg.

square to 16x9

23 personer blev anholdt som følge af de uroligheder, der opstod søndag eftermiddag og fortsatte ud på natten til mandag. Tre er blevet varetægtsfængslet.

Mandag er der varslet tre demonstrationer i Albertslund. Den ene står Rasmus Paludan bag, mens de to andre er moddemonstrationer.

Demonstrationen Albertlund blev stoppet på grund af hensynet til offentlig fred, meddelte politiet ud på eftermiddagen mandag.

Nedenfor er en mere detaljeret oversigt over de berørte strafzoner i fire københavnske bydele.

square to 16x9
square to 16x9
square to 16x9
square to 16x9