Samfund

Paludan vil på gaden igen: - Vi fik ikke mulighed for at gennemføre det i går

Klokken 13.30 tirsdag vil stifteren af partiet Stram Kurs holde en ny demonstration på Nørrebro.

Trods de uroligheder, der brød ud på Nørrebro i København søndag, planlægger Rasmus Paludan at afholde endnu en demonstration på Blågårds Plads tirsdag.

Efter planen skal demonstrationen finde sted 13.30 tirsdag, oplyser Rasmus Paludan, der har stiftet det islamkritiske parti Stram Kurs.

Temaet tirsdag er "demonstration mod terroristen Omar El-Hussein", der også var anledningen til demonstrationen søndag.

Optøjer brød ud

- Vi fik ikke mulighed for at gennemføre det i går. Jeg kunne kun stå der i to minutter og 43 sekunder, før det hele gik ad helvede til, siger Rasmus Paludan.

Optøjerne brød ud, efter at den kontroversielle partistifter afholdt en demonstration på Blågårds Plads søndag.

- Så blev vi tvunget væk af politiet. Man kan se, at jeg har en betjent, der hiver fat i mig i hver arm. Det er ikke sådan, at jeg frivilligt forlod stedet, siger han.

Hvad der i øvrigt er foregået på Nørrebro, har jo ikke noget med mig at gøre

Rasmus Paludan

Ifølge politiet blev demonstrationen angrebet, hvorefter urolighederne brød ud. Kun to personer - inklusiv Paludan selv - var mødt op.

Efterfølgende blev der blandt andet kastet med brosten mod politiet og antændt flere brande. 23 personer blev anholdt.

Partistifteren fortsætter demonstrationer

Den voldsomme drejning, tingene tog søndag, skræmmer ikke partistifteren fra at afholde nye demonstrationer.

- Jeg var der jo kun i 20 minutter. Hvad der i øvrigt er foregået på Nørrebro, har jo ikke noget med mig at gøre, siger Rasmus Paludan.

- Det virker på mig som om, at det er nogle, der har lyst til at sætte bydelen i brand. Så benytter man mig som undskyldning for det, siger han.

Senere på dagen mandag planlægger Rasmus Paludan også at holde en demonstration i Albertslund. Den har en anden dagsorden end tidligere og skal efter planen starte klokken 17.00

Den demonstration sker på baggrund af, at han blev idømt en betinget fængselsstraf for at have udtalt sig forhånende eller nedværdigende om sorte i Sydafrika på YouTube.