Fireårig pige væltet af ko, da køerne blev sat på græs

Faren til den fireårig pige fortæller, at hun har brækket kravebenet. Nordjyllands politi er kørt ud til gården.

Landet over er de økologiske malkekøer kommet på græs efter en lang vinter indendørs.

Og tusindvis af danskere har besøgt folde og landbrug for at se begivenheden, da køerne ofte er glade og spjættende, når de slippes fri.

Men på gården Trintved ved Dronninglund gik det ikke helt, som det plejer.

Det fortæller vagtchefen ved Nordjyllands politi, Henrik Beck:

- Vi har fået at vide, at en fireårig pige er blevet væltet af en ko, og at hun nu er blevet indbragt til hospitalet. Vi har dog fået at vide, at det ikke er alvorligt. Hun er ikke blevet trampet på, siger han.

Nordjyllands politi fik anmeldelsen cirka 12.15.

Brækket kraveben, men ved godt mod

Faren til den fireårige pige, Mikkel Egelund, oplyser til TV 2, at hun er ved godt mod, men at hun har brækket kravebenet.

Han fortæller, at episoden skete, da omkring 50 personer blev fanget på et aflukket område mellem et hegn og tilskadekommen ko. Landmanden gav dem besked om at passere koen, og da de gjorde det, blev den aggressiv og bange. Og så angreb den ifølge Mikkel Egelund den fireårige pige, som kom ned at ligge, hvor koen hoppede på hende med sine forben.

Umiddelbart inden episoden filmede han, da køerne blev lukket ud.

Posted by Mikkel Arne Maanefisker Egelund on Sunday, April 14, 2019

De økologiske køer blev lukket ud på græs klokken 12.00, og mange tusinde danskere var gæster ved foldene, da køerne spjættede og hylede af glæde.

I 2005 løb den første Økodag af stablen, og siden har mere end én million gæster deltaget, skriver Økologisk Landsforening, der arrangerer dagen med en række store mejerier og landbrug.

I 2018 deltog mere end 232.000 danskere.