Samfund

Michelle Obama-show bliver kaldt "bizart" og "det mest pinlige længe"

Arrangementet i Royal Arena i København var et led i den tidligere førstedames verdensturné for at gøre opmærksom på sin bog.

Billetpriserne gik op til 3450 kroner, og der var næsten udsolgt, da Michelle Obama optrådte i København tirsdag aften. De 11.000 mennesker, der var til stede i Royal Arena, kunne se den tidligere amerikanske førstedame komme på scenen til 'Girl on fire' af Alicia Keys.

Men efter showet var flere af publikummerne langt fra imponerede over det, de havde brugt et par timer på denne aften.

Berlingskes anmelder, weekendredaktør Birgitte Borup, skriver eksempelvis, at man ”forlod Royal Arena med en bunke banaliteter”.

- Showet hævede sig kun momentvis over et amerikansk daytime-talkshow, og når det var værst, mindede det om en gennemsnitlig eftermiddag i mødregruppen, står der i Berlingskes anmeldelse, hvor Michelle Obama får tre stjerner.

Samme antal giver Ekstra Bladet, der kalder showet for "bizart".

- Ramte slet ikke skiven

De Radikales folketingsmedlem Ida Auken var også til stede i Royal Arena. På Twitter skrev hun efterfølgende, at ”hvis det skulle forestille at være en begivenhed med og for stærke kvinder, ramte det slet ikke skiven.”

Tidligere tirsdag holdt Venstre et meget omdiskuteret og kritiseret pressemøde. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og udviklingsminister Ulla Tørnæs fortalte i 20 minutter pressen, hvordan de mente, udlændingepolitikken vil komme til at se ud, hvis Socialdemokratiet vinder næste valg. Chris Pedersen, der er vært på DR, havde det pressemøde i tankerne, da han forlod Royal Arena tirsdag aften.

Et damebladsagtigt arrangement

Michelle Obamas optræden, der er et led i en verdensomspændende turné for sin biografi 'Becoming', var uden politisk indhold, men med personlige historier. Blandt andet blev hun af den amerikanske kok og talkshowvært Rachael Ray, der var blevet hyret som moderator, spurgt, hvad hygge er for hende.

- Det er følelsen af at have dem, man elsker, omkring sig, svarede Michelle Obama.

- Det var den fornemmelse, vi prøvede at tage med i Det Hvide Hus. For det, der gør et hus til et hjem, er jo de mennesker, der bor i det.

Chefredaktør for Alt For Damerne Tina Nikolaisen er anderledes positiv omkring showet. Overfor Ritzau siger hun, at Michelle Obama var "veloplagt" og viste "star quality".

- Det var overordnet set ret damebladsagtigt. Det blev styret af en amerikansk tv-vært, som gerne ville vide alt om Michelle Obamas livretter, hvilke farver hun kan lide, indretning, børneopdragelse, familie, og om hun havde nogle tatoveringer, siger Tina Nikolaisen.

Se de første ti minutter af Michelle Obamas show i Royal Arena. Video: Casper Fauerholdt

Ingen visioner

I 'Go’ morgen Danmark' onsdag var tre kvinder inviteret ind for at fortælle om, hvad de mener om showet. Her fortalte TV 2s korrespondent Simi Jan, at hun havde lyst til at gå op på scenen og afbryde Rachael Ray, fordi hun begyndte at tale om sin egen mor.

- Jeg var der for at høre om Michelle Obamas store visioner for verden. De kom bare ikke.

Også Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, var i Royal Arena, og hun kalder showet for ”noget af det mest pinlige længe set.”

Iværksætter og DJ Le Gammeltoft var heller ikke begejstret:

TV-vært Ane Cortzen tweetede fra showet og hæftede sig ved spørgsmålenes temaer:

Helle Jensen, der er teamleder i virksomheden Creuna, mener på Twitter ikke, at showet var Champions League-kvartfinalerne i fodbold værd at misse.

Og på Facebook mente debattøren Geeti Amiri, at DR's ansvarlige for sociale medier burde have skrevet noget andet i opslaget om Michelle Obama:

- Michelle Obama tog røven på kvinder, der kunne have brugt pengene på et par stiletter.

Onsdag besøger Michelle Obama Stockholm, og torsdag er hun i Oslo. Her er der stadig billetter til salg.