Samfund

Facebook smider dansk netavis på porten for anden gang

Det er et "højst usædvanligt" træk, at Facebook har valgt at nedlægge 24NYT's side på platformen, mener ekspert.

Facebook har onsdag morgen meddelt den alternative netavis 24NYT, at mediets officielle Facebook-side er lukket. Det skriver 24NYT på sin hjemmeside, og Facebook bekræfter desuden beslutningen over for DR Nyheder.

24NYT er et højredrejet og indvandrerkritisk medie, som ønsker at bekæmpe "venstreorienterede nyheder".

Mediet havde forud for lukningen 34.000 følgere på Facebook og havde i løbet af sidste år akkumuleret 295.000 interaktioner, viser data fra Facebook, som DR Nyheder er bekendt med.

Beslutningen om at fjerne 24NYT fra Facebook bliver kaldt ekstraordinær af ekspert i sociale medier.

- Mig bekendt er det først gang, at Facebook lukker et dansk medies Facebook-side, siger Johan Farkas, der er ekspert i digital manipulation på Malmø Universitet, til DR Nyheder.

- Det er højst usædvanligt, at Facebook smider et dansk medie af platformen.

TV 2 har kontaktet 24NYT's chefredaktør André Rossmann for at spørge ind til, hvad han mener om lukningen, og om mediet fortsat vil blive på Facebooks platform. Han oplyser til TV 2, at de endnu ikke ved, hvad de gør.

24NYT havde allerede få timer efter lukningen oprettet en ny Facebookside, 24NYTdk. Den blev dog lukket først på aftenen.

TV 2 har onsdag eftermiddag forsøgt at få en kommentar fra Facebooks repræsentant i Norden for at få svar på følgende spørgsmål: Hvad ligger til grund for lukningen af 24NYT's side? Er Facebook bekendt med, at 24NYT har oprettet en ny side? Kan Facebook nogensinde bortvise nogen permanent fra platformen, hvis de bliver ved med at oprette nye sider?