Samfund

Tv- og radiovært Benedicte Balling er død

Hun efterlader sig mand og datter.

Tv- og radioværten Benedicte Balling er sovet ind mandag aften.

Hun blev 43 år gammel.

Det oplyser hendes arbejdsplads, radiostationen Nova FM, i en pressemeddelelse.

Benedicte Balling fik i 2017 konstateret brystkræft.

Hun efterlader sig manden Philip Krag-Juel-Vind-Frijs og deres fireårige datter Josephine.

Hun debuterede på tv med 'Go' morgen Danmark' i 1996. I 2012 blev hun vært på The Voices morgenprogram 'Vågn Op!', og i de sidste år var hun vært på Nova FM.

Flittig og smilende

Hos Bauer Media, der står bag Nova FM, fortæller Benedicte Ballings chef, COO Tobias Nielsen, at nyheden har ramt dem alle hårdt:

- Jeg har sjældent arbejdet med et menneske, der hver dag, fra hun mødte, til hun gik, var så glad, positiv og smilende. Og samtidig var hun topprofessionel i sit arbejde og enormt vellidt blandt sine kolleger.

- Og når hun samtidig var så sund og livsglad et menneske, har jeg meget svært ved at forstå, at det (brystkræft, red.) skulle ramme hende, siger Tobias Nielsen til TV 2.

Benedicte Balling var igennem et længere behandlingsforløb, efter hun fik konstateret brystkræft, men alligevel fandt hun kræfter til at deltage ved store begivenheder.

- Hun har selvfølgelig været sygemeldt i en periode. Men sidst hun lavede noget, var faktisk i oktober 2018, hvor hun lavede et gallashow for os. Og det fortæller jo alt om hende, at selvom hun også var syg der og var i gang med et langt behandlingsforløb, så stod hun alligevel smilende på scenen, siger Tobias Nielsen.

Var åben om kræftforløb

I juni 2017 valgte Benedicte Balling at dele nyheden om kræften med offentligheden på Facebook.

- For en lille måned siden fik jeg konstateret brystkræft. Et kæmpe chok for mig og min familie og noget, jeg hver dag bearbejder i min hjerne og krop, skrev Benedicte Balling og tilføjede:

- Jeg er startet i behandling og glæder mig til, at det er vel overstået. Har heldigvis verdens bedste familie, venner og kolleger, som støtter os hver dag.

Benedicte Balling nåede foruden 'Go' morgen Danmark' også at være reporter på 'Vild med dans' samt deltager i 'Zulu Djævleræs'.