Samfund

Politiet efterlyser vidner efter muligt bandeopgør i Rungsted

Politiet arbejder med en hypotese om et opgør mellem to lokale bandegrupperinger. 14 mænd er anholdt.

Der er sket flere anholdelser i løbet af natten til søndag efter et skudopgør på Rungsted Strandvej, der kostede en 20-årig mand livet.

Det bekræfter efterforskningsleder Michael Gaml fra Nordsjællands Politi over for TV 2 søndag morgen.

Anholdelserne er sket i Nordsjælland og ved Greve, men hvor mange og hvornår, de anholdte fremstilles i grundlovsforhør, vil politiet ikke oplyse. I forvejen var der foretaget 14 anholdelser af mænd i alderen 20-32 år, hvis tilknytning til skyderiet skal undersøges nærmere.

Skudopgøret fandt sted ved 18-tiden lørdag aften. Udover den ene dræbte blev fire personer såret, men de meldes uden for livsfare og beskrives som "lettere kvæstede".

- Der er tale om yngre mænd i alderen omkring 20-27 år, og vi mener, at de har banderelationer, sagde Lau Thygesen lørdag aften til TV 2.

Sag efterforskes som bandeopgør

Nordsjællands Politi mener, der kan være tale om et opgør i bandemiljøet.

- Vi arbejder ud fra en hypotese om et bandeopgør og eftersøger flere gerningsmænd. Vi har anholdt nogle personer og leder efter flere mulige gerningsmænd, men får ret hurtigt viden i en situation som denne, sagde politiinspektør Lau Thygesen på et pressemøde lørdag aften i timerne efter opgøret.

- Det er meget usædvanligt, at det sker netop i området ved Rungsted Kyst, og det har været en meget voldsom indsats. Vi leder stadig efter gerningsmænd i haver og i området, sagde han.

Ifølge politiinspektøren er skyderiet muligvis en reaktion på noget, der er sket tidligere på aftenen lørdag.

- Noget tyder på, at det her er en anden bølge, hvor man valgte at bruge skydevåben, forklarede han.

Øjenvidne så 'gangster-typer'

Et øjenvidne siger til TV 2, at han efter skyderiet så 'gangster-typer', der virkede meget ophidsede. Politiet holdt trafikken tilbage på Rungsted Strandvej ved Bukkeballevej, hvor skuddramaet fandt sted.

Flere personer er blevet ramt og kørt til hospitalet under politieskorte Video: Søren Frandsen

- Jeg kommer kørende i en taxa, og vi bliver holdt ind, så jeg ser ikke selve skyderiet. Der er et frygteligt stort politiopbud og flere ambulancer. Der render så en syv-otte gangster-typer rundt i området ved Strandvejen og var meget ophidsede. Så gik jeg ind mellem to stisystemer og kunne se, at der var politi med skudsikre veste, automatvåben og hunde, der gennemsøgte området, siger Jakob Olrik og fortsætter:

- Der kom flere sorte, civile biler med tonede ruder kørende nede fra havnen også. Og så løb der nogle fyre rundt, der så ud som om de ledte efter nogen. Det var ikke til at se, om der var nogen sårede, men der blev talt om, at flere var blevet ramt, det hele var meget surrealistisk.

Efterlyser vidner

Anmeldelsen om skyderiet kom klokken 18.03 lørdag aften.

Søndag morgen er Nordsjællands Politi stadig ved at klarlægge motivet til skyderiet og vil derfor gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen. Har man det, kan man kontakte politiet på telefon 114.