Samfund

Rockere får trecifret millionregning fra Skat

Skattestyrelsen har sendt gigantregning til rockere.

Kontroller rettet mod rocker- og bandemiljøet viser, at skattekassen har penge til gode.

Medlemmer af rocker- og bandemiljøet har fået en stor regning fra Skattestyrelsen, der har sendt en indkrævning for ialt 168 millioner kroner for 2018.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Sidste år gennemførte styrelsen 2896 kontroller rettet mod rocker- og bandemiljøet, og det er her, man har fundet ud af, at have penge til gode.

Det er en vurdering af livsstil og indtjening, der har sat Skattestyrelsen i alarmtilstand. Man har brugt en særlig taskforce, som har kigget rockere og bandemedlemmer efter i privatøkonomien i jagten på uregelmæssigheder og mistænkelige forhold.

- Hvis man har 0 kroner i indkomst eller får et mindre beløb i for eksempel kontanthjælp, står det ikke mål med, at man kører rundt i en dyr bil eller bor i ejerlejlighed til flere millioner kroner. Det er selvfølgelig noget, der får alle vores advarselslamper til at blinke, siger fagdirektør for Særlig Kontrol i Skattestyrelsen, Steen Bechmann Jacobsen.

Beslaglægger møbler og kontanter

Ifølge Steen Bechmann Jacobsen handler det ikke bare om uoverensstemmelser mellem indkomst og livsstil, men også om at spore, hvor pengene kommer fra.

- Når vi kontrollerer, undersøger vi, hvor pengene, der kan få deres økonomi til at hænge sammen, stammer fra, lyder det.

Hvis rockere og bandemedlemmer ikke vil eller kan betale skattefar, går Skattestyrelsen efter at få pengene hjem ved at beslaglægge kontanter eller inddrive pengene ved at sælge kunst, smykker eller designermøbler på auktioner.

Skattestyrelsens indsats mod rockere og bandemedlemmer har eksisteret siden 2010 og er bevilliget gennem de forskellige bandepakker, hvor den første blev vedtaget af Folketinget i maj 2009.

Regeringen har afsat 19,7 millioner kroner om året til Skattestyrelsens arbejde med rockere og bandemedlemmer.