Samfund

Flere fejl på busser til DM i Skills - to fik klippet pladerne

Mette Frederiksens og socialdemokraternes røde bus blev også underkastet kontrol i Næstved og måtte have fjernet noget folie på forruden. TV 2

To køretøjer fik klippet pladerne ved kontrollen op til DM i Skills. S-leder Mette Frederiksens røde partibus fik påtale.

To busser fik klippet nummerpladerne, fem blev indkaldt til syn, og ni fik konstateret trafikfarlige mangler.

Det var facit, da politiet i Næstved fredag foretog kontrol af 20 busser, der skulle til DM i Skills i Næstved.

- Det er ikke rystende, men på forventet niveau. Reglerne omkring synsindkaldelse er blevet strammet, og det skal vi huske, når vi ser det antal, der er tale om, siger fungerende politikommissær Henrik Fobian fra Tungvognscenter Øst, der hører under Midt- og Vestsjællands Politi, og som de seneste to dage har forestået en stor kontrol ved Arena Næstved.

Fejl på bremser i fire tilfælde

Henrik Fobian henviser til, at der hos de køretøjer, som bliver indkaldt til syn, kan være tale om mindre graverende fejl som manglende markering af nødudgang eller lygtefejl. På en lille håndfuld af de indrapporterede busser, var der dog, ligesom ved kontrollen torsdag, tale om fejl på bremserne.

- Vi har rapporteret om fejl på bremser på fire af busserne, fortæller han.

Blandt de busser, som måtte en tur under politiets lup i Næstved, var Socialdemokratiets rullende røde partibus med formand Mette Frederiksen ombord.

S-lederen måtte se til, da bussen fik en mindre påtale for et stykke folie, der sad forkert på bussens forrude.

- Bussen fik lov at kørte videre kort efter, lyder det fra Socialdemokratiets sekretariat.

Øget fokus efter festival

Den fokuserede indsats på busser er blevet øget, efter at der i august blev fundet talrige fejl og mangler på de busser, der kørte til og fra festivalen Smukfest i Skanderborg.

Siden har der været øget opmærksomhed på lignende arrangementer. Herunder DM i Skills i Næstved, hvor man forventer at skulle transportere 50.000 gæster til og fra konkurrencen om håndværk, der tæller alt fra tækkemænd til bagere og brolæggere.