Samfund

Nu monteres Københavns nye 175 meter lange bro - se videoen her

Det forventes, at op mod 10.500 mennesker vil benytte broen hver dag, når den åbner.

Torsdag morgen var der fuld gang i monteringen af Københavns nye bro Lille Langebro, der tirsdag ankom på en pram fra Rotterdam.

Lille Langebro skal forbinde Bryghusgrunden på Sjællandssiden med Langebrogade på Amagersiden og er en slags lillesøster til den fra Gasolin kendte bilbro Langebro fra 1954.

Den nye bro er dog – imodsætning til den gamle – ikke tiltænkt biler, men derimod cykler og fodgængere.

Lille Langebro

  • Åbner i efteråret 2019.
  • Forventes at få mellem 6000 og 10.500 daglige brugere.
  • Er en gave fra Realdania til København.
  • Fik sit navn i juni 2017 efter en åben navnekonkurrence med mere end 1000 forslag.

Kilde: Realdania By & Byg

- Broen skal kunne give et bedre alternativ til de mange cyklister i København, som hver dag cykler over Langebro, siger Peter Fangel Poulsen, der projektchef i Realdania By & Byg, til TV 2 Lorry.

Et alternativ, der forventes at kunne lægge fundament til fødder og cykeldæk fra op mod 10.500 københavnere, turister og andet godtfolk hver eneste dag.

Knækket kran forsinkede projektet

Allerede i løbet af denne uge forventes delene til broen ifølge Peter Fangel Poulsen at være sat på plads.

Herefter skal broen justeres, og hvis alt går efter planen, kan de første brugere sætte deres ben på Lille Langebro i efteråret 2019, skriver TV 2 Lorry.

Tidligere lød det ellers, at broen skulle være åbnet i efteråret 2018. Men det blev der sat en brat stopper for, da en kran i Holland knækkede og ødelagde fire brofag.

Et uheld, der skete, mens kranen skulle laste broen på den pram, der skulle sejle delene af Lille Langebro fra den hollandske entreprenør i Rotterdam til København.

Derfor blev åbningen udskudt et år. Men det bekymrer dog ikke Peter Fangel Poulsen, der lige nu kun har øje på projektet.

- Det eneste, vi ikke har brug for lige nu, er stress. Vi vil gerne gøre tingene ordentligt og sikre os, at det forløber ordentligt, siger han.

Den nytilkomne bro er en specialdesignet drejebro, der kan rotere på midten. På den måde kan der åbnes for gennemsejlende trafik i havnen.

Det specielle design findes ikke andre steder i verden, og broens fire dele vejer tilsammen cirka 600 ton.

En imponerende kampvægt, der, når Lille Langebro en gang står færdig, vil være fordelt på broens omkring 175 meters længde.