Presselogen

Dansk Folkeparti svarer kritikerne igen: - Det har været hysteri-uge hos Radio24syv

Radio24syv mener at krav fra Dansk Folkeparti har gjort det umuligt for dem at fortsætte. DF mener, at det er radioen selv, der har valgt at lukke.

Om syv måneder lukker og slukker Radio24syv. Ejerne af kanalen vil ikke ansøge om en forlængelse af den sendetilladelse, de har haft siden 2011.

Ifølge bestyrelsesmedlem for Radio24syv Jakob Kvist skyldes det Dansk Folkeparti, der med chikane-lignende adfærd konstant har forsøgt at udelukke Radio24syv fra at søge i det nye udbud af FM 4 – Danmarks fjerde landsdækkende radiostation.

Og programchef for Radio24syv Mads Brügger har i Berlingske kritiseret Dansk Folkeparti for at være tyndhudede og ømskindede over for kritisk journalistik og satire.

Gruppeformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, svarede i dag på kritikken i TV 2 NEWS' mediemagasin, Presselogen:

- Det har jo været hysteri-uge hos Radio24syv – den ene efter den anden efter den tredje har skældt ud på Dansk Folkeparti. Og det, synes jeg, ikke har været noget kønt syn.

- Det er Radio24syv, der selv har valgt at lukke. Det er ikke DF og regeringen, der gør det. Der er et massivt flertal på Christiansborg bag det her, fordi man ønsker sig et Danmark i bedre balance.

Jørgen Ramskov: Dansk Folkeparti har flyttet målstregen

Ifølge chefredaktør på Radio24syv Jørgen Ramskov skyldes beslutningen om at kaste håndklædet i ringen dog netop de regler, Dansk Folkeparti har været med til at indføje i udbudsbetingelserne for FM 4.

Reglerne indebærer blandt andet, at minimum 70 procent af de redaktionelle medarbejderne skal arbejde mindst 110 kilometer fra centrum af København.

- Den radio, vi laver i dag, er den, vi gerne vil fortsætte med at lave, og som mange lyttere ser som en succes. Og den er afhængig af, at flere end 30 procent af medarbejderne kan få lov til at opholde sig i hovedstadsområdet.

- Vi kunne leve med 50 procent. Men Dansk Folkeparti har hele tiden flyttet målstregen, indtil vi nu er ude over den kant, vi kan leve med, siger Jørgen Ramskov.

Chefredaktør: Selvfølgelig kan man lave god radio i provinsen

Jan Schouby er chefredaktør på Århus Stiftstidende og en del af et konsortium, der til gengæld gerne vil byde på FM 4. Han mener ikke, at udbudsreglerne er for stramme:

- Ramskov har ret i, at man ikke kan lave præcis den samme radio i provinsen. Men selvfølgelig kan man lave fremragende taleradio i provinsen.

- Og jeg kan ikke se, hvorfor det spiller en rolle, om man lige må have 30 procent eller 50 procent ansat i hovedstadsområdet, siger han.