Samfund

Politiet frigiver billeder i sag om efterladt baby

Politiet søger vidner, der har oplysninger om det spædbarn, som mandag aften blev fundet på Grøndals Parkvej.

Københavns Politi har tirsdag eftermiddag endnu ikke fundet frem til forældrene til et spædbarn, der mandag aften blev fundet efterladt i en indkøbspose på gaden i Vanløse.

Derfor søger de nu vidner, der kan hjælpe med at finde frem til barnets mor.

Det nyfødte spædbarn blev mandag aften klokken 23.14 fundet efterladt nær en cykelsti på Grøndals Parkvej i Vanløse.

Barnet er en pige, der er mellem nul og fem dage gammel, oplyste vicepolitiinspektør Jesper Beuschel fra Københavns Politi tidligere tirsdag.

Pigen lå på en sådan måde, at hun relativt hurtigt ville blive opdaget. Om det har været hensigten med placeringen, kan politiet tirsdag endnu ikke udtale sig om.

Beder offentligheden om hjælp

I håb om at der findes nogen, som har oplysninger, der kan hjælpe med at identificere moderen, frigiver Københavns Politi tirsdag eftermiddag billeder af de ting, spædbarnet blev fundet i.

Barnet lå i en plastikpose fra supermarkedskæden Netto og var svøbt i en mørkeblå hættetrøje af mærket "Divided" fra H&M i størrelse small og havde et gråt uldtæppe omkring sig. Desuden var hun iført en babyhue af mærket "Joha".

Umiddelbart vurderer politiet, at den nyfødte ikke har ligget i særlig lang tid på stedet, før hun blev fundet.

Politiet vil gerne høre fra vidner, som har set indkøbsposen fra Netto stå i gruset ved cykelstien nær krydset mellem Grøndals Parkvej og Gudenåvej imellem klokken 19 og 23.14 mandag aften.

Desuden vil de gerne høre fra vidner, der genkender det tøj, som pigen var svøbt i, og har set det i forbindelse med en gravid kvinde, eller en kvinde, der har født for nylig.

Pigen var i god forfatning, da hun blev fundet. Hun blev bragt til tjek på et hospital, hvorefter de kommunale myndigheder tager over.