Nyfødt pige fundet forladt på jorden

Københavns Politi efterlyser nu vidner i sagen.

Det var noget af en ubehagelig overraskelse, der mødte en opmærksom borger pĂĄ en aftentur mandag. Efter at have hørt grĂĄd i omrĂĄdet fandt borgeren et forladt spædbarn tæt ved et kryds mellem Grøndals Parkvej og GudenĂĄvej i Vanløse. Herefter alarmerede personen straks politiet, som 23.14 modtog anmeldelsen og rykkede ud til stedet.

Spædbarnet, der viste sig at være en fĂĄ dage gammel pige, blev fundet liggende pĂĄ jorden svøbt i et materiale. Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jesper Beuschel til TV 2.

Han uddyber, at spædbarnet ikke virker til at have taget skade, men at hun som en del af politiets indsats blev kørt til hospitalet, hvor hun lige nu er indlagt. Når den lille pige bliver udskrevet, overtager de kommunale myndigheder ansvaret for hende.

Afstemning

Efterlyser barnets mor

Der er ingen tvivl om, at der ligger en ulyksalig historie bag, siger Jesper Beuschel. Derfor sætter Københavns Politi stærkt ind pĂĄ efterforskningen, mens de samtidig pĂĄ det kraftigste opfordrer barnets mor til at melde sig hos dem eller en anden myndighed.

- Vi vil gerne have fat i moren, sĂĄ hun kan fĂĄ den hjælp, hun skal have. SĂĄdan noget her sker jo, fordi der er noget i vejen, siger han. 

Derudover understreger vicepolitiinspektøren, at Københavns Politi meget gerne hører fra borgere, der kan have viden om episoden. 

Tidligere sager - et overblik

Cirka en gang om ĂĄret bliver et spædbarn efterladt. De fleste af dem overlever.

Her er et overblik over tidligere sager med efterladte eller dræbte spædbørn.

 • 2019: En nyfødt pige bliver sent mandag aften fundet efterladt ved Grøndals Parkvej nær Grøndalsparken. Barnet er i god behold.
 • 2018: En lille nyfødt pige bliver i januar fundet efterladt pĂĄ en p-plads pĂĄ Hammelstrupvej i Københavns Sydvestkvarter. Hun er svøbt i et tæppe og bliver indlagt pĂĄ Rigshospitalet. Hun meldes efterfølgende uden for livsfare.
 • 2017: Et lille drengebarn findes i oktober gravet ned i et grønt omrĂĄde ved Brinken i Glostrup. Drengen er død, da han bliver fundet. Moren bliver senere fundet og idømt fire mĂĄneders fængsel for pĂĄ uforsvarlig vis at have udsat sit barn for alvorlig fare.
 • 2016: En nyfødt pige findes i en affaldsskakt af en gĂĄrdmand i Værebroparken i Bagsværd. Den lille pige bliver bragt til Rigshospitalet og overlever.
 • 2015: Et spædbarn findes i en pose mellem to containere i Ballerup. Det drejede sig om en nyfødt, som efter omstændighederne havde det godt.
 • 2014: Et spædbarn findes i et buskads ved Aarhus Sygehus. Pigen er pĂĄklædt og i god behold.
 • 2013: En nyfødt pige bliver fundet i en plastikpose under en busk i Farum. Hun er afkølet, men uden for livsfare.
 • 2013: Nedkølet pige bliver fundet i København, men er uden for livsfare. Hun er omkring en uge gammel.
 • 2011: En kvinde finder et nyfødt barn i en plastikpose i Maribo. Drengen bliver bragt til hospitalet og overlever.
 • 2011: En nyfødt baby bliver fundet død i Søndersø ved Viborg. Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slĂĄet fast, at barnet var i live ved fødslen.
 • 2009: I et buskads ved Hee Skole i Ringkøbing bliver et spædbarn fundet. Barnet bliver opdaget af en flok legende drenge.

Kilde: Ritzau

Grøndalsparken

.