Samfund

70 procent af ny Radio24syv-kanals redaktion skal ud af København

Regeringen og DF er blevet enige om de nærmere vilkår for udbud af FM4-kanalen, der nu drives af Radio24Syv.

70 procent af redaktionen på den kommende landsdækkende radiokanal på FM4 skal mere end 110 kilometer væk fra København.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Således er regeringen og Dansk Folkeparti nået til enighed om den nærmere formulering af udbudsvilkårene for den kanal, som i dag drives af Radio24Syv.

"Fire til fem seriøse foretagender"

- Vi er nu klar med rammerne for genudbuddet af FM4. Radio24syv, der har drevet kanalen hidtil, har bevist, at det er muligt at give borgere i hele landet et større radioudbud med nyt indhold og nye formater, siger kulturminister Mette Bock (LA) i meddelelsen.

I alt er der "fire til fem seriøse foretagender", der har meldt interesse i at byde på kanalen, skriver ministeriet.

Blandt dem, der har meldt deres interesse, er syv regionale mediehuse anført af Jysk Fynske Medier, Berlingske Media, der i dag er hovedaktør bag Radio24Syv, og Bauer Medier, som driver radiostationerne The Voice, Nova, Radio 100, Pop FM og Radio Soft.

Fredag eftermiddag kommenterede koncernchef i Berlingske Media, som ejer Radio24syv i fællesskab med People Group, Anders Krab-Johansen, de nye krav over for Berlingske:

- Jeg ville ønske, at jeg havde et klart svar (red. på om Berlingske Media vil byde ind på de nye vilkår), men vi bliver nødt til at at se på det udbudsmateriale, som kommer på onsdag, og se på det derfra, siger Anders Krab-Johansen

Hævet fra 50 procent

Processen blev sat i værk med den medieaftale, der blev indgået mellem regeringen og DF sidste sommer.

Her stod det klart, at mindst halvdelen af kanalen skulle placeres uden for København. Men den andel er altså nu hævet til 70 procent.

Med aftalen "er det lykkedes Dansk Folkeparti at slå Radio24syv ihjel", mener programchef Mads Brügger.

Samtidig mener kanal-direktør Jørgen Ramskov, at der mangler argumenter for at flytte så stor en procentdel af de redaktionelle medarbejdere ud af hovedstaden. 

- Vi driver en radio, der er en succes. Det er alle enige om. Det er ovenikøbet en succes på den måde, at vi har mange lyttere fordelt i hele landet, så jeg mangler en god begrundelse for, at man vil lave det om, siger han til TV 2.

Bekendtgørelsen om genudbuddet forventes at blive offentliggjort tirsdag og træde i kraft onsdag.

Afstanden fra København til Odense er i fugleflugtslinje omkring 140 kilometer. Til Aarhus er afstanden knap 160 kilometer.