Samfund

Højesteret udviser ikke Jimmi Levakovic

Jimmi Levakovic, der er kroatisk statsborger, er født og opvokset i Danmark, hvor han også har kone og tre mindreårige børn.

Jimmi Levakovic udvises ikke af Danmark.

Det har Højesteret afgjort.

Han er fundet skyldig i flere forhold, herunder blandt andet et røveri, og straffen er fastsat til fængsel i to år. 

I forhold til udvisningsspørgsmålet har Højesterets vurderet hans kriminelle handlinger op mod det indgreb i hans ret til familieliv og fri bevægelighed, det ville være at udvise ham.

Her lægger Højesteret vægt på, at Jimmi Levakovic er født og opvokset i Danmark, og at han bor her med sin samlever og tre mindreårige børn. Derudover spiller det også ind, at han ikke har nogen reel tilknytning til Kroatien.  

Det er 23. gang, at der falder dom over den kroatiske statsborger.

Sidste år blev han idømt ét års fængsel ved landsretten. Her var han tiltalt for 35 lovovertrædelser, hvor sagens alvorligste forhold handlede om et tricktyveri hos en 66-årig kvinde på Østerbro. 

En berygtet familie

Jimmi Levakovic er en del af den berygtede Levakovic-familie, hvor Gimi Levakovic går som klanens overhoved.

Familien blev landskendt, da først Ekstra Bladet bragte en række afsløringer om familiens kriminalitet - hvorefter Gimi Levakovic og en række andre familiemedlemmer medvirkede i dokumentarprogrammet "Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie" på TV 2.

Tidligere har retten afgjort andre Levakovic-familiemedlemmers fremtid i Danmark. I 2016 modtog Jura Levakovic sin fjerde udvisningsdom ved Retten i Svendborg. Han er bror til Jimmi Levakovic, der i dag var i retten.

Brødrenes onkel, Gimi Levakovic, er også tidligere dømt til udvisning i byretten. Men den dom blev omstødt af Landsretten og senere også Højesteret, som fastslog, at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise Gimi Levakovic til Kroatien.

Her blev der især lagt vægt på, at han har forældremyndigheden over to mindreårige børn.

Jimmi Levakovic er født og opvokset i Danmark, hvor han også har kone og tre mindreårige børn.

Hans tilknytning til Kroatien er sparsom, da han kun har besøgt landet en enkelt gang på en kortere rejse.