H√łjesteret udviser ikke Jimmi Levakovic

Jimmi Levakovic, der er kroatisk statsborger, er f√łdt og opvokset i Danmark, hvor han ogs√• har kone og tre mindre√•rige b√łrn.

Jimmi Levakovic udvises ikke af Danmark.

Det har H√łjesteret afgjort.

Han er fundet skyldig i flere forhold, herunder blandt andet et r√łveri, og straffen er fastsat til f√¶ngsel i to √•r. 

I forhold til udvisningssp√łrgsm√•let har H√łjesterets vurderet hans kriminelle handlinger op mod det indgreb i hans ret til familieliv og fri bev√¶gelighed, det ville v√¶re at udvise ham.

Her l√¶gger H√łjesteret v√¶gt p√•, at Jimmi Levakovic er f√łdt og opvokset i Danmark, og at han bor her med sin samlever og tre mindre√•rige b√łrn. Derudover spiller det ogs√• ind, at han ikke har nogen reel tilknytning til Kroatien.  

Det er 23. gang, at der falder dom over den kroatiske statsborger.

Sidste √•r blev han id√łmt √©t √•rs f√¶ngsel ved landsretten. Her var han tiltalt for 35 lovovertr√¶delser, hvor sagens alvorligste forhold handlede om et tricktyveri hos en 66-√•rig kvinde p√• √ėsterbro. 

En berygtet familie

Jimmi Levakovic er en del af den berygtede Levakovic-familie, hvor Gimi Levakovic g√•r som klanens overhoved.

Familien blev landskendt, da f√łrst Ekstra Bladet bragte en r√¶kke afsl√łringer om familiens kriminalitet - hvorefter Gimi Levakovic og en r√¶kke andre familiemedlemmer medvirkede i dokumentarprogrammet "Sig√łjnerbossen - og hans berygtede familie" p√• TV 2.

Tidligere har retten afgjort andre Levakovic-familiemedlemmers fremtid i Danmark. I 2016 modtog Jura Levakovic sin fjerde udvisningsdom ved Retten i Svendborg. Han er bror til Jimmi Levakovic, der i dag var i retten.

Br√łdrenes onkel, Gimi Levakovic, er ogs√• tidligere d√łmt til udvisning i byretten. Men den dom blev omst√łdt af Landsretten og senere ogs√• H√łjesteret, som fastslog, at det ville v√¶re i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise Gimi Levakovic til Kroatien.

Her blev der is√¶r lagt v√¶gt p√•, at han har for√¶ldremyndigheden over to mindre√•rige b√łrn.

Jimmi Levakovic er f√łdt og opvokset i Danmark, hvor han ogs√• har kone og tre mindre√•rige b√łrn.

Hans tilknytning til Kroatien er sparsom, da han kun har bes√łgt landet en enkelt gang p√• en kortere rejse.