Samfund

Politisk flertal for omstridt omfartsvej ved Mariager

Socialdemokratiet støtter planerne.

Meget få vil have den, alligevel tegner der sig et politisk flertal for at bruge 377 millioner kroner på en omfartsvej udenom Mariager.

Vejen kom på Dansk Folkepartis opfordring med i regeringens trafikplan, og den er også nævnt i Socialdemokratiets infrastrukturplan. Dermed er de otte kilometer asfalt prioriteret af det nuværende Folketings tre største partier.

Planerne om en omfartsvej er mødt med forargelse fra både det lokale erhvervsliv, handelsstandsforening og store dele af byrådet i Mariagerfjord Kommune. Også trafikforsker Harry Lahrman fra Aalborg Universitet kalder planerne for spild af penge.

- Den vil ikke aflaste trafikken gennem Mariager overhovedet, siger han.

Fastholder, at vejen er relevant

Alligevel fastholder socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn, at vejen er relevant.

- Vi synes, projektet kan være relevant på et tidspunkt og indgår gerne i en forhandling med regeringen og Dansk Folkeparti, siger Rasmus Prehn til DR Nordjylland.

Ifølge regeringens trafikplan skal staten betale for vejen, hvorefter den overdrages kvit og frit til kommunen. Den ide falder ikke i god jord hos Rasmus Prehn.

- Vi er usikre på, om omfartsvejen skal prioriteres på den måde, siger Rasmus Prehn til DR Nordjylland.

Socialdemokraterne har 26 trafikprojekter på ønskelisten i sin infrastrukturplan, og er indstillet på at bruge 70 milliarder kroner på at få opfyldt så mange af dem som muligt.

Det bliver det nyvalgte folketing, der skal stilling til partiernes trafikprojekter.