Barn smittet med ny type mæslinger

16x9
Endnu et barn er smittet med mæslinger i Danmark. Foto: TV 2 / TV 2

Barnet er fire år og fra Københavnsområdet.

Der er konstateret et nyt tilfælde af mæslinger i Danmark. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Denne gang er der tale om et barn på fire år i Københavnsområdet, der har fået konstateret den smitsomme sygdom.

Det oplyses, at barnet har opholdt sig i daginstitution og i Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital lørdag 9. marts, hvilket har fået hospitalet til at reagere.

- Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget smitteopsporing og er i tæt kontakt med Hvidovre Hospital, siger Jeppe Nørgaard Rasmussen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Hvidovre Hospital har allerede sørget for, at personer, der har opholdt sig i Akutmodtagelsen lørdag 9. marts i tidsrummet 11.15-16.15 har modtaget information fra styrelsen om smitterisiko og muligheder for behandling.

Forældrene til børn i den smittedes institution er blevet informeret om, hvordan de skal forholde sig.

Det sygdomsramte barn har ikke aktuelt været ude at rejse og har ikke haft kontakt til kendte tilfælde med mæslinger. Derfor må smitte være sket gennem en ukendt smittekilde i Danmark.

Det konkluderer Statens Serums Institut i en pressemeddelse og uddyber, at barnet er smittet med en anden type mæslingevirus end de, der fik konstateret sygdommen tidligere på året. Det nye tilfælde er derfor ikke en del af det hidtidige udbrud med i alt seks tilfælde.

Overlæge Jeppe Rasmussen fremhæver yderligere, at de, der ikke har fået vaccine mod sygdommen, skal være opmærksomme på symptomer.

- Hvis man ikke er vaccineret mod mæslinger eller har haft sygdommen, og har man mistanke om, at man kan være syg med mæslinger, skal man ringe til lægen. Man må ikke møde op uden aftale, da mæslinger er en af de mest smitsomme sygdomme, der findes, og man kan risikere at smitte andre i venteværelset, siger Jeppe Nørgaard Rasmussen.

- Hvis man ikke er vaccineret eller har haft sygdommen, kan man blive vaccineret i op til tre døgn, efter man er smittet. Man kan få behandling med antistoffer i op til seks døgn efter smittetidspunktet.

De fleste danskere er vaccineret mod mæslinger eller har haft sygdommen. De, der ikke har, kan få vaccinen gratis hos egen læge.

Hvor smitsom er mæslinger?

Kan jeg blive vaccineret som voksen?

Hvad er symptomerne?