Millionsvindel i Socialstyrelsen

Skat droppede Britta-sag - nu er den forsvundet

Underretning om den svindelsigtede Britta Nielsen blev henlagt hos Skat i 2013, viser fortrolig orientering af Folketinget.

Millionsvindlen i Socialstyrelsen kunne formentlig have vÊret opdaget og stoppet langt tidligere, hvis Skattestyrelsen havde reageret pÄ en henvendelse fra Statsadvokaten for SÊrlig Økonomisk Kriminalitet - ogsÄ kaldet Bagmandspolitiet.

Det viser et fortroligt dokument til Folketingets Retsudvalg, som Ekstra Bladet har set.

Dokumentet er en redegÞrelse fra Skattestyrelsen, som allerede i 2013 blev kontaktet af Bagmandspolitiet vedrÞrende mistÊnkelige overfÞrsler pÄ i alt fem millioner kroner til den svindelsigtede Britta Nielsens konti.

Kan ikke finde dokumenterne

Ni mÄneder efter blev sagen dog henlagt i Skat. Det er i dag ikke lÊngere muligt at tjekke, hvordan den blev behandlet dengang. Skattestyrelsen kan ikke lÊngere finde dokumenterne.

- Det er helt ubegribeligt, at Skat kan finde pĂ„ bare at henlĂŠgge den, siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der er direktĂžr for revisorjura.dk, til Ekstra Bladet. PĂ„ grund af tavshedspligt kan fagdirektĂžren i Skattestyrelsens afdeling kaldet SĂŠrlig Kontrol, Steen Bechmann Jacobsen, ikke sige mere om sagen.

Bagmandspolitiet fortalte allerede sidste Ă„r, at man i oktober 2012 fik oplysninger om de mistĂŠnkelige kontobevĂŠgelser. De blev videresendt til Skat, uden at Bagmandspolitiet selv efterforskede dem. Det er indtil videre uklart, hvem der indberettede transaktionerne.

Britta Nielsens bank, Danske Bank, har ikke villet kommentere oplysningerne. I alt nĂ„ede Britta Nielsen at svindle for mere end 120 millioner kroner. FĂžrst da en bogholder i Roskilde Kommune reagerede pĂ„ en manglende udbetaling pĂ„ 69.047 kroner og indberettede den til Socialstyrelsen, begyndte myndighederne at fatte mistanke.