Samfund

Mange blev mistænksomme: Brev fra Skat kunne ikke skrive Æ, Ø og Å

Tre forkerte bogstaver har vakt mistro til brev fra Skat. Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Danmark

En henvendelse fra Skat har vakt stor debat på sociale medier: Er det et forsøg på fup? Men trods fejl er det ægte nok.

Når der ligger et brev i indbakken i e-boks, underskrevet af Skat, men med mærkelige symboler i stedet for de danske bogstaver Æ, Ø og Å, så bliver mange danskere mistænksomme.

Og når brevet handler om noget med udenlandske konti, så kan man godt få den tanke, at der kan ligge noget lusk bag henvendelsen.

De seneste dage har mange luftet deres mistanke på de sociale medier.

En af dem er systemoperatør Emil Stahl fra Aarhus, der blev spurgt ’Er dine udenlandske forhold selvangivet korrekt?’.

Skat forklarede, at man havde fået indberetning om, at han havde en konto på Malta – med et indestående på nul euro.

- Det så meget uprofessionelt ud. Hvis det havde været en mail, så havde jeg nok afskrevet det som fup. Men fordi det kom i min e-boks, så måtte det jo være rigtigt nok. Jeg fandt siden ud af, at det drejede sig om en konto, jeg havde oprettet på en hjemmeside, men aldrig brugt. Jeg vidste ikke, hjemmesiden havde noget med Malta at gøre, fortæller Emil Stahl til TV 2.

Han skrev efterfølgende på Twitter: ’Spændende…Nul euro indberettet og jeg ved ikke hvad det er’.

 En anden undrende Twitterbruger hedder Morten Amtoft, der blev mindet om en konto i Holland – han var skeptisk på grund af brevets mærkelige udseende.

- Jeg har lige fået en ret mystisk udseende besked - i min e-boks - fra (angiveligt) @Skattefar. Er der nogen, der enten har fået noget lignende og/eller ved, om det er ægte eller ej?, skrev han.

Men beskeden er ægte nok.

Det oplyser Skat til TV 2.

Rutine-henvendelse

Skat har rutinemæssigt henvendt sig til alle danskere, som ifølge udenlandske myndigheder har konti i udenlandske banker, for – i al fredsommelighed – at minde om, at det kan være noget, der skal oplyses til Skat.

 Desværre har der indsneget sig den tekniske fejl med de særlige danske bogstaver - æ,ø og å - i henvendelsen, der sår tvivl om ægtheden:

- Jeg kan godt forstå, at man synes, at det ser underligt ud. Der er desværre opstået en teknisk fejl ved vores leverance til e-boks. Brevene er rigtige nok, men når de bliver åbnet på en mobiltelefon, bliver Æ, Ø og Å desværre vist som et andet tegnsæt. Åbnes brevene via en PC, skulle det se rigtigt ud. Vi arbejder på at rette fejlen, men vi kan desværre ikke rette den tekniske fejl i de breve, der allerede er sendt ud, siger underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig til TV 2.