Samfund

Facebook skrinlægger projekt med datacenter i Esbjerg

Facebook har et kæmpebyggeri i gang i Odense, men Esbjerg får ikke et datacenter.

Efter et år med undersøgelser har Facebook valgt at droppe at bygge et datacenter i Esbjerg.

Det oplyser Facebook til Ritzau.

- Vi har besluttet at skrinlægge vores projekt vedrørende et datacenter i Esbjerg. Efter 12 måneder med omfattende undersøgelser af projektet, inklusive væsentlige investeringer i den konkrete grund, er vi nu nået til et punkt, hvor vi kan træffe en fuldt oplyst beslutning, skriver Facebook i en mail.

Som årsag opgiver Facebook, at grunden - samlet set - ikke er den rette placering for deres næste datacenter i Europa.

- At sætte fingeren på et enkelt forhold som årsag til beslutningen vil ikke give et retvisende billede af, hvordan vi arbejder med denne type beslutninger, skriver Facebook blandt andet om beslutningen.

Det var i oktober, at Avisen Danmark kunne afsløre, at Facebook havde gang i et projekt med et datacenter med Esbjerg. Og der var ifølge avisen lagt op til et kæmpe datacenter.

Men de planer er altså nu droppet. 

Borgmester: Giver plads til et andet datacenter

Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) ærgrer sig over beslutningen.

Ifølge estimater går kommunen dermed glip af op til 1500 arbejdspladser i etableringsfasen og 200-300 i permanente stillinger efterfølgende. 

- Det er ærgerligt, men vi er optimistiske ved, at der kan anlægges andre datacentre. Esbjergs infrastruktur er unik i den forstand, at byen er et af de få steder, hvor der går kabler gennem Atlanterhavet, der datamæssigt forbinder Europa og Nordamerika, siger han til TV 2.

Et areal på omkring to millioner kvadratmeter skulle efter planen huse datacentret. Og Facebook har blandt andet investeret et tocifret millionbeløb i arkæologiske undersøgelser af grunden alene.

Facebook oplyste tidligere onsdag, at det udvider sit datacenter i Clonee i Irland. De to beslutninger har ifølge Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster, dog ikke nogen direkte forbindelse.