Presselogen

Mediechefer uenige: Var Lykketofts kommentar i kantine en relevant historie?

Mogens Lykketoft mener, at medierne - og specielt B.T. - gik for langt i dækningen af en episode mellem ham og Pernille Schnoor på Christiansborg.

- Det er helt sikkert, at B.T. ikke har ønsket at tale med mig og risikere at få historien talt ned. Man har lavet sin forside, man har lavet sit djævlebillede, og man har besluttet sig for, at det er det, der skal sælge avisen næste dag. Det, synes jeg faktisk, er meget ubehageligt.

Sådan lyder det fra Mogens Lykketoft (S) i søndagens 'Presselogen' som en kommentar til flere mediers dækning af episoden, hvor han i kantinen på Christiansborg sagde, ”hvis I indgår den aftale, slår jeg jer ihjel” til Pernille Schnoor fra Alternativet. En episode, Schnoor efterfølgende har klaget over til Folketingets Præsidium.

Politiken og B.T.: Det er en relevant historie

Ifølge chefredaktør Michael Dyrby forsøgte B.T. dog at kontakte Lykketoft uden held, inden de bragte historien. Han mener, historien havde stor nyhedsværdi.

- Det er klart en historie: Kendt politiker truer med at rive hovedet af en anden kendt politiker i forsøget på at stoppe en forhandling, der kan skade en eventuelt kommende regering.

Også Politiken bragte historien, som ifølge chefredaktør Anne Mette Svane er meget sigende for tilstanden netop nu i dansk politik:

- Jeg synes, det er en historie. Den viser, at der er en valgkamp i gang. Og det undrer mig, at en tidligere formand for Folketinget vælger et så upassende ordvalg. Og at han ikke med det samme siger undskyld. Så kunne han selv have lagt historien ned, inden det ender med klage til præsidiet og en historie i medierne.

Altinget og Information: Vi skal ikke bringe den type historier

Også andre medier bragte historien, efter både Schnoor og Lykketoft torsdag tweetede om den. Altinget valgte dog ikke at bringe den. Chefredaktør Jakob Nielsen mener ikke, at hverken episoden eller de to tweets skulle videre til mediets læsere:

- Er episoden relevant? Det synes jeg dybest set ikke, den er. Vi lever i en tid, hvor flere og flere historier fra sociale medier bliver til historier i de etablerede medier. Det er en kedelig tendens. Sociale medier er hvidt sukker, det er hurtig energi, det er uden substans og baseret på personkonflikter. Som etablerede medier bør vi adskille os fra det og ikke danse efter de nemme historier i de sociale medier.

Chefredaktør på Information, Rune Lykkeberg, mener heller ikke, at episoden har den store nyhedsværdi. Og han kritiserer særligt den forside, B.T. valgte at bringe dagen efter episoden:

- Et billede af Lykketoft, hvor han ligner Mephisto, og en overskrift, hvor der står, ”jeg slår jer ihjel”. Det er en meget voldsom tabloid forside. Og så står der ”hun har ingen humor” med en Netto-lignende overskrift ved siden af. B.T. giver den hele armen - og det her er helt klart også for meget.