Samfund

Domino's er gået konkurs i Danmark

Konkursen kommer godt et halvt år efter, at 'Operation X' afslørede omfattende fusk med fødevarer.

Domino's Pizza har indtil videre langet den sidste pizza over disken.

Pizzakæden er nemlig gået i konkurs i Danmark, oplyses det på deres telefonsvarer, hvis man ringer for at bestille en pizza.

- Domino's i Danmark er desværre gået konkurs, og det er ikke længere muligt at bestille pizzaer. Der arbejdes på en løsning, så det fremover igen bliver muligt, lyder det, hvis man ringer til en af kædens pizzarestauranter.

Også hjemmesiden dominos.dk er nede.

Flere medarbejdere har endnu ikke modtaget løn for februar, skriver eb.dk.

Fanget i fødevarefusk af 'Operation X'

Konkursen kommer, efter at Domino's Pizza i sommer blev fanget i fusk med fødevarer i over halvdelen af deres restauranter af TV 2-programmet 'Operation X'.

Programmets research satte gang i en razzia foretaget af Fødevarestyrelsens Rejsehold, der i i starten af juni besøgte 29 af Domino's pizzarestauranter over hele Danmark.

Rejseholdet fandt, at der i 18 ud af 29 butikker var rod med temperaturer eller fødevarernes datostempler.

- Det overraskede os, at vi fandt så meget, sagde Michael Rosenmark, der er leder af de specialiserede maddetektiver i Fødevarestyrelsens Rejsehold, til TV 2 i juli 2018. 

For eksempel var der snavs og madrester i hjørner og bag døre samt beholdere, der var vasket op, men stadig havde madrester på.

- Det er på ingen måde acceptabelt, at man ikke gør ordentligt rent. Det er dér, kunder for alvor kan blive syge, sagde Michael Rosenmark.

Pizzakæde på skrump

Allerede i januar kom det frem, at pizzakæden var på skrump.

På få måneder havde Domino’s Pizza lukket knap hver tredje af sine restauranter herhjemme. Det viste dokumenter fra Fødevarestyrelsen, som B.T. havde fået aktindsigt i.

I det seneste regnskabsår voksede kædens omsætning ellers med 26 procent til 91,6 millioner kroner, og overskuddet var på 4,5 millioner kroner, skrev finans.dk i januar.

Domino’s Pizza åbnede sin første danske restaurant på Falkoner Allé på Frederiksberg i 1997 og blev i en årrække drevet af forskellige islandske ejere.

I midten af 2011 blev selskabet overtaget af den svenske erhvervsmand Gustave Geisendorf.

TV 2 prøver at få en kommentar fra Domino's Pizza.