Britta Nielsen førte millioner tilbage til Socialstyrelsen

I 2016 stjal Britta Nielsen ifølge ny rapport 5,6 millioner kroner. Men samme år førte hun 3,8 af dem retur.

Noget gik tilsyneladende skævt for den svindelsigtede Britta Nielsen i 2016.

Ifølge en rapport fra revisionsfirmaet PWC havde hun fra 1993 og frem til dette år løbende ført omkring 115 millioner kroner fra statskassen til sine egne konti i Danske Bank og Nordea.

Svindlen var systematisk og tilsyneladende skruppelløs, men i 2016 sker der pludselig et afbræk i det hidtidige mønster:

Britta Nielsen fører 3,8 millioner kroner, som hun har overført til sig selv, tilbage til Socialstyrelsens kasse.

Flere oplysninger kommer under straffesagen

Rapportens oplysninger om, hvorfor og hvordan tilbageførslen foregik, er i første omgang udeladt efter krav fra Bagmandspolitiet, der er ved at stykke straffesagen mod Britta Nielsen sammen.

Derfor kan offentligheden ikke, før straffesagen begynder, få oplyst, hvad det var, der skete i 2016, som tilsyneladende gav Britta Nielsen kolde fødder.

Var hun ved at blive afsløret og måtte derfor lappe det hul, hun havde lavet med svindlen, så afholdt det hende dog ikke fra at fortsætte i både 2017 og 2018.

I forhold til de tidligere år faldt de svindlede beløb dog markant i 2017 og 2018 til samlet 500.000 kroner.

298 transaktioner i alt

Samlet er det myndighedernes påstand, at Britta Nielsen har overført 120.573.288 kroner fra kasser under Socialministeriet til seks af sine egne konti.

Det er sket ved i alt 298 transaktioner.

Ser man på statskassens samlede tab skal de tilbagebetalte 3,8 millioner kroner derfor fratrækkes, og det foreløbige tab er derfor reelt 116,9 millioner kroner.

Samtidig er Bagmandspolitiet godt i gang med at spore Brittas Nielsens forsvundne millioner i både Danmark og udlandet og har blandt andet fået indefrosset store summer i Sydafrika.

Britta Nielsen og hendes søn sidder varetægtsfængslet i sagen, mens hendes to døtre og en svigersøn er sigtede, men på fri fod.