Bob Dylan skal spille på Roskilde Festival

Bob Dylan skal 3. juli spille på Roskilde Festival. Festivalen har offentliggjort 32 nye navne til programmet.

Roskilde Festival har torsdag afsløret, at et af de helt store musiknavne gæster festivalen til sommer.

Der er tale om den 77-årige musiklegende Bob Dylan, som vil spille på festivalen onsdag 3. juli. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Festivalens programchef, Anders Wahrén, lægger da heller ikke skjul på sin begejstring for navnet.

- Bob Dylans kulturelle betydning kan jo nærmest ikke overdrives, uanset om vi fremhæver hans personlige, litterære eller politiske bevidsthed og engagement.

- Det er nu 13 år siden, at han sidst besøgte os, så for mange af vores unge deltagere vil det måske være første og eneste gang, at de har chancen for at møde en kunstner med så afgørende betydning for musikhistorien, udtaler han i pressemeddelelsen.

Fik Nobelprisen i 2017

Bob Dylan gæstede senest festivalen i 2006, men han har givet andre koncerter i Danmark siden.

Han er ophavsmand til indflydelsesrige albums som 'Highway 61 Revisited', 'Blonde On Blonde', 'Blood On the Tracks' og 'Desire'. I 2017 modtog han Nobelprisen i litteratur.

Bob Dylan er blevet offentliggjort sammen med 31 andre nye navne til festivalprogrammet - de 32 optrædende kommer fra i alt 16 forskellige lande.

Blandt andet afslører festivalen, at den spanske flamencopop-sanger Rosalía samt Robert Plant skal optræde. Det samme skal blandt andre Philip H. Anselmo & The Illegals, Rolling Blackouts Coastal Fever, Crack Cloud, Whores, Underworld, Amnesia Scanner, Lemaitre, Throwing Snow og Croatian Amor.