Føtex trækker bortvisning af 18-årig, der spiste kanelsnegl, tilbage

16x9
Mia Frandsen blev bortvist, som det også fremgår af det brev, man kan se til højre. Foto: Privat

Fyret bagerjomfru er ”evigt taknemmelig” for den støtte, hun har modtaget fra hele Danmark. Nu søger hun nye udfordringer. 

Føtex kunne have håndteret episoden bedre, da virksomheden fyrede 18-årige Mia Frandsen for at spise af en ødelagt kanelsnegl.

Det fremgår af en udtalelse fra parterne, der mandag har holdt møde for at lægge låg på sagen.

Her har virksomheden også undskyldt sagen, siger Mia Frandsen.

Bortvisning trukket tilbage

Hun blev 12. februar bortvist fra Føtex i Ebeltoft, hvor hun arbejdede som bagerjomfru. Den lokale Føtex-afdeling havde ved hjælp af overvågningsvideo konstateret, at Mia Frandsen havde spist to ringe fra en kanelsnegl, der var gået i stykker.

Ved mandagens møde mellem Føtex og Mia Frandsen blev bortvisningen trukket tilbage, hvorefter virksomheden tilbød hende at blive ansat i den gamle stilling.

Det ønsker hun dog ikke, så nu er hun opsagt fra virksomheden "med normalt varsel og rettigheder”, som det hedder i udtalelsen, som TV 2 har set. I udtalelsen fremgår det dog, at parterne er enige om, at "fortæring af et stykke af en kanelsnegl kan takseres til en fyring". 

Til TV 2 fortæller Mia Frandsen, at hun har fået en undskyldning fra Lars Rønnow, som er HR-chef i Salling Group, der ejer Føtex-kæden. Tilbagetrækningen af bortvisningen betyder også, at hun i fremtiden kan søge job i en af Salling Groups virksomheder. 

Skal til jobsamtale

Hun har nu et andet job i kikkerten:

- Nu glæder jeg mig bare til at komme til jobsamtale, da det her kan ende med mit drømmejob, skriver hun i en besked til TV 2.

Sagen er blevet omtalt vidt og bredt i danske medier. Og det har Mia Frandsen også mærket.

- Jeg er evigt taknemmelig for den støtte, jeg har fået fra hele Danmark og tidligere kunder. Jeg kan slet ikke forklare, hvor meget det betyder, skriver hun.

Salling Group bekræfter over for TV 2, at der har været et møde mellem parterne mandag, men man ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. 

I erklæringen fremgår det dog, at Føtex nu vil "revidere egne regler og retningslinjer samt de instrukser, der gives til medarbejderne".