Samfund

Fanget på kamera - to medarbejdere fra Danbolig er blevet afskediget

Ejendomsmæglerne blev taget på skjulte optagelser i at snyde sælgere med falske fremvisninger af deres bolig.

Den lokale Danbolig på Amager i København har i dag valgt at afskedige to medarbejdere. Det oplyser direktør for Danbolig Torben Hald i en mail til TV 2.

- Det er absolut ikke firmaets politik. Det er fuldstændig uacceptabelt, at vores medarbejdere gør sådan noget her, sagde Torben Hald til TV 2 søndag.

Afskedigelsen sker, efter TV 2 søndag kunne fortælle, hvordan parret Ditte og Anders Yde Amsnæs havde været udsat for, at ejendomsmæglere havde holdt falske fremvisninger af deres hus.

To forskellige ejendomsmæglere hos Danbolig på Amager i København skulle nemlig have fremvist parrets’ 110 kvadratmeter store rækkehus på Øresundsvej til fire interesserede købere.

Mæglerne havde lagt blå futter i entreen og efter hver fremvisning blev der fortalt, at de interesserede købere mente, at sælgers hus var for dyrt. 

Tilbagemeldingerne om rækkehuset var ifølge de to ejendomsmæglere gode, men fra hvert af de fire par lød det – fik familien at vide – at prisen på 4.995.000 kroner var for høj. En pris, i alt fire ejendomsmæglerkæder uafhængigt af hinanden var nået frem til, var den rigtige, inden parret valgte den lokale Danbolig som mægler.

Afsløret på skjulte optagelser 

Men her viste skjulte optagelser fra et overvågningskamera, som parret havde i køkkenet, noget helt andet. 

- Der havde nemlig slet ikke været nogen interesserede købere på besøg i huset – blot ejendomsmæglere, der ved tre lejligheder havde gået en runde i huset og smidt blå overtrækssko i entreen, så det så ud, som om der havde været en fremvisning, siger Ditte Yde Amsnæs, der til daglig arbejder som chefkonsulent i Københavns Politi.

Falske fremvisninger i DanBolig Efter kun at have haft vores rækkehus til salg hos DanBolig Amagerstrand i 4 dage bookede Danbolig 4 fremvisninger i samme uge. Hurra - rækkehuset var ikke en gang på nettet endnu, så vi håbede på et hurtigt salg til den pris, som 4 lokale mæglere havde været helt enige om. Fremvisningerne gik godt, dog syntes alle fire par, at prisen var for høj. Tilfældigt opdagede vi dog, at mæglerne alle gange havde været der alene og helt rutinemæssigt gik rundt i et par minutter, tændte og slukkede lys, før de smed nogle blå plastfutter i gangen. Bagefter blev vi alle gange ringet op og fik detaljerede oplysninger om interesserede købere - der dog alle syntes, det er lidt for dyrt. Vi er chokerede og vrede og har selvfølgelig ophævet samarbejdet med øjeblikkelig virkning og orienteret ledelsen i DanBolig Niels Hald. DanBoligs reaktion har været at tilbyde os billederne, et par flasker vin og en middag! De to mæglere arbejder stadig med salg og vurdering i samme filial og har været på arbejde så sent som i torsdags. Vi er bange for, der er tale om systematisk snyd og bedrag af sælgere med ledelsens opbakning. Vi tror, at når først formidlingskontrakten er underskrevet, så gøres sælger på systematisk vis mør i forhold til at sænke prisen. På den måde sælger boligen jo næsten sig selv uden større indsats fra DanBolig og mægleren kan indløse sit salær helt uden at få sved på panden – på vores bekostning! Hvis I skal sælge, så pas på DanBolig! Hvis de helt umotiveret og rutinemæssigt snyder med fremvisningerne i den første salgsuge, hvad kan de så ellers finde på? Og til DanBolig - det bliver et nej tak herfra til vin og middag 💩

Posted by Anders Peter Amsnæs on Saturday, February 23, 2019

Optagelserne viste, at Danbolig snød parret. Ved de fire fremvisninger – den ene var en dobbeltfremvisning – var der kun ejendomsmæglere til stede, der ved tre lejligheder gik en runde i huset, tændte og slukkede lyset, samt smed de blå futter til sko i entreen.

- De var meget detaljerede i deres samtaler med de her interesserede købere, så vi var jo slet ikke i tvivl om, at der havde været nogen, siger Ditte Yde Amsnæs.

Fremvisningerne foregik alle i vinterferien i februar – i samme uge, som parret havde valgt den lokale Danbolig til at sælge deres hus.