Samfund

Fanget på kamera - to medarbejdere fra Danbolig er blevet afskediget

Ejendomsmæglerne blev taget på skjulte optagelser i at snyde sælgere med falske fremvisninger af deres bolig.

Den lokale Danbolig på Amager i København har i dag valgt at afskedige to medarbejdere. Det oplyser direktør for Danbolig Torben Hald i en mail til TV 2.

- Det er absolut ikke firmaets politik. Det er fuldstændig uacceptabelt, at vores medarbejdere gør sådan noget her, sagde Torben Hald til TV 2 søndag.

Afskedigelsen sker, efter TV 2 søndag kunne fortælle, hvordan parret Ditte og Anders Yde Amsnæs havde været udsat for, at ejendomsmæglere havde holdt falske fremvisninger af deres hus.

To forskellige ejendomsmæglere hos Danbolig på Amager i København skulle nemlig have fremvist parrets’ 110 kvadratmeter store rækkehus på Øresundsvej til fire interesserede købere.

Mæglerne havde lagt blå futter i entreen og efter hver fremvisning blev der fortalt, at de interesserede købere mente, at sælgers hus var for dyrt. 

Tilbagemeldingerne om rækkehuset var ifølge de to ejendomsmæglere gode, men fra hvert af de fire par lød det – fik familien at vide – at prisen på 4.995.000 kroner var for høj. En pris, i alt fire ejendomsmæglerkæder uafhængigt af hinanden var nået frem til, var den rigtige, inden parret valgte den lokale Danbolig som mægler.

Afsløret på skjulte optagelser 

Men her viste skjulte optagelser fra et overvågningskamera, som parret havde i køkkenet, noget helt andet. 

- Der havde nemlig slet ikke været nogen interesserede købere på besøg i huset – blot ejendomsmæglere, der ved tre lejligheder havde gået en runde i huset og smidt blå overtrækssko i entreen, så det så ud, som om der havde været en fremvisning, siger Ditte Yde Amsnæs, der til daglig arbejder som chefkonsulent i Københavns Politi.

Optagelserne viste, at Danbolig snød parret. Ved de fire fremvisninger – den ene var en dobbeltfremvisning – var der kun ejendomsmæglere til stede, der ved tre lejligheder gik en runde i huset, tændte og slukkede lyset, samt smed de blå futter til sko i entreen.

- De var meget detaljerede i deres samtaler med de her interesserede købere, så vi var jo slet ikke i tvivl om, at der havde været nogen, siger Ditte Yde Amsnæs.

Fremvisningerne foregik alle i vinterferien i februar – i samme uge, som parret havde valgt den lokale Danbolig til at sælge deres hus.