Presselogen

Chefredaktør kritiserer Ekstra Bladet: Det undrer mig, I ikke har tænkt, at Sass kunne være syg

Mandag Morgens chefredaktør undrede sig i dagens udgave af Presselogen over, at Ekstra Bladet ikke selv har tænkt, at Sass Larsen kunne være syg.

Historien begynder for præcis en uge siden, da Henrik Sass Larsen, Socialdemokratiets gruppeformand, medvirkede i et interview i Presselogen på TV 2 NEWS. Panelet debatterede Ekstra Bladets metoder i dækningen af, at Henrik Sass Larsen som statsrevisor har været fraværende ved en række møder. Det var ikke indholdet af det, Henrik Sass Larsen sagde, men måden han sagde det på, der nu har fået selv samme Sass Larsen til at fortælle til Politiken, at han har lidt af en depression.

I dagens udgave af Presselogen på TV 2 NEWS debatterede panelet blandt andet, om de nye oplysninger ændrer noget ved synet på Ekstra Bladets dækning af Sass Larsen.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at Sass Larsen har været syg. Vores dækning har handlet om, om Sass Larsen passede sit arbejde. Det gjorde han ikke. Selvom Sass Larsen har været syg, ændrer det ikke ved, at det er en legitim historie, vi har lavet. Han har godt kunnet være på TV 2 News i programmet Pind&Sass, men han har ikke kunnet passe sit arbejde som statsrevisor. Det har folk da krav på at vide, sagde Ekstra Bladet chefredaktør, Poul Madsen.

Hvorfor tænkte Ekstra Bladet ikke selv på sygdom 

Men Lisbeth Knudsen, chefredaktør for Mandag Morgen, undrede sig i Presselogen over, at man på Ekstra Bladet ikke selv har tænkt, at sygdom kunne være årsag til mødefraværet.

- I har folk på Christiansborg, der har kunnet se ham fysisk og følge ham. Jeg synes, det var meget tydeligt i Presselogen i søndags, at han havde det dårligt, og han ikke var den Sass i kontrol, han plejer at være. Så det undrer mig, at Ekstra Bladet ikke tidligere har tænkt den tanke, at det kunne være, han var syg, og han havde en sygdom, han måske ikke havde lyst til at fortælle om. Det er jo ikke alle, der har lyst til at fortælle om en depression, sagde hun i Presselogen.

Socialdemokratiet har klaget over avisen, som de mener jagter Henrik Sass Larsen

Poul Madsen fortalte, at Ekstra Bladet har spurgt til mulig sygdom:

- Vi har haft en fornemmelse af, at der var noget, der var galt, og det har vi selvfølgelig spurgt Socialdemokratiet om, og der har vi bare fået at vide, at der var ikke noget galt. Jeg synes, at hvis Socialdemokraterne har vidst, at Henrik Sass Larsen havde en depression, så skulle man være gået på banen med det tidligere. Der er ikke noget medie, der ønsker at jagte syge mennesker, heller ikke Ekstra Bladet, og det har vi heller ikke gjort.

Medierne skal ikke lege læger

Tom Jensen, chefredaktør for Berlingske, opfordrede Ekstra Bladet til at lade være med at vurdere, hvad man kan og ikke kan, når man har en depression.

- I et interview i Politiken fastholder Poul Madsen, at Henrik Sass Larsen er en tudeprins. Depression er sikkert en vanskelig håndterbar situation. Om det er det rigtige at gå lidt på arbejde og gå lidt mindre på arbejde i nogle andre perioder og deltage i et tv-program og ikke deltage i møder, det aner jeg simpelthen ikke. Og det skal vi ikke vurdere. Vi skal holde op med at lege læger, sagde Tom Jensen.

- Det er jeg enig i, lød svaret fra Poul Madsen.

Se eller gense hele Presselogen på TV 2 Play