18-årig fyret for at spise af kanelsnegl i Føtex

18-årig blev ifølge hende selv konfronteret med en overvågningsvideo.

18-årige Mia Frandsen står uden job, efter at hun 12. februar blev fyret som bagerjomfru i Føtex Ebeltoft, fordi hun havde spist af en kanelsnegl. Det skriver B.T.

 Under opsigelsessamtalen blev Mia Frandsen konfronteret med en overvågningsvideo, der viste, at hun spiste af bagværket.

Mia Frandsen forklarede, at der lå to ringe fra en kanelsnegl, som hun spiste, fordi hun under oplæringen havde fået at vide, at hun godt måtte spise det bagværk, der var gået i stykker. Men cheferne troede ikke på hendes forklaring, fortæller hun til avisen.

Bortvist på livstid

Bagerjomfruen fik, ifølge hende selv, ikke alene at vide, at hun var opsagt, men også, at hun fremover er bortvist på livstid fra samtlige af Salling Groups over 600 butikker i hele landet.

I forhold til bortvisningen mener Salling Group dog, at der er tale om en misforståelse. For hun er ikke blevet bortvist fra at komme i eller ansøge om et job i alle Salling Groups butikker, oplyser koncernen til Ritzau.

Efterfølgende har flere kollegaer, ifølge Mia Frandsen, udtrykt, at det lige så godt kunne have været dem, der fik en fyreseddel. 

Selv mener hun, at en advarsel ville have været mere passende i forhold til hendes forseelse.

Nemt at blive kriminel

Fyringen har fået Mia Frandsens mor, Jytte Frandsen, til tasterne. Hun har beskrevet datterens oplevelse i et opslag på Facebook og afslutter med kommentaren:

- Det er nemt at blive kriminel i dag.

Har en lille historie som meget gerne må deles. Min datter er idag blevet bortvist fra sit arbejde. Hun havde spist et...

Posted by Jytte Frandsen on Monday, February 18, 2019

HR-chef i Føtex Lars Rønnow har i et svar om fyringen af Mia Frandsen oplyst følgende til B.T.: 

- Vi har nogle ret enkle og klare regler, som alle vores medarbejdere selvfølgelig skal efterleve. Gør man ikke det, er vi desværre også nødt til at standse samarbejdet. Særligt hvis en medarbejder erkender, at denne har overtrådt reglerne, som det er tilfældet her.

HK: Det er helt almindelig kutyme

Cliff Præstegaard, der er formand for HK Handel i Østjylland, stiller overfor Ritzau spørgsmålstegn ved bortvisningen af Mia Frandsen. 

- Det er helt almindelig kutyme - helt fra hun startede i butikken - at når en kage går i stykker, bliver den skåret i nogle små stykker, som man kan få lov at spise af. Det er kendt af alle i Føtex, og langt de fleste gør det, siger han.

TV 2 har onsdag forsøgt at få en kommentar fra Salling Group, men de er endnu ikke vendt tilbage med et svar.

Afstemning