Postkort fra hele verden vælter ind hos familie i Svendborg

Mads Bang Nielsen vil bringe sine børn tættere på verden ved at sende postkort.

Danskerne sender ikke så mange breve og postkort som tidligere. I 1999 sendte vi 1,46 milliarder breve. Et tal, der i 2015 var faldet til 450 millioner.

De manglende breve og postkort har givet en familiefar i Svendborg en idé. Mads Bang Nielsen vil lære sine børn om verden ved at sende postkort.

- Jeg skrev på forskellige fora på nettet, om folk ikke havde lyst til at skrive til mine børn. Det kunne være sjovt, at de modtog postkort fra andre kulturer, andre lande, siger Mads Bang Nielsen, der arbejder som leder.

En generation med få postkort

Verden over er opfordringen fra Svendborg blevet grebet, og den sydfynske familie har blandt andet fået postkort fra Japan, Taiwan, USA, Slovenien, Tyskland, Schweiz, Frankrig og Brasilien.

Mads Bang Nielsen kom på idéen med postkortene, fordi hans børn er fra en generation, der sjældent får postkort.

- Det, at man tager sig tid til at skrive til en person. Der er en god forventningens glæde ved det. Der er en stor nydelse i at sende et kort og i at modtage et kort, siger Mads Bang Nielsen.  

Sender postkortene sammen

Samtidig er der en skjult bagtanke bag Mads Bang Nielsens postkort. For det første prøver han at lære sine børn at have et åbent sind over for nye personer og kulturer.

Og for det andet:

- Når man får noget, skal man give tilbage, siger Mads Bang Nielsen.

Så familien fra Svendborg besvarer sammen hvert eneste af de 45-46 postkort, som de har modtaget. Derefter går de ned til postkassen og sender postkort om livet i Svendborg ud til hele verden.