Ulv har forladt Danmark - trækker spor af angreb efter sig i Tyskland

16x9
En ulv, der har angrebet og dræbt får i Djursland, er taget til Tyskland. Foto: Morten Juhl / Scanpix Danmark

Ifølge ulveekspert er det sandsynligt, at ulven er taget på damejagt syd for grænsen.

Den ulv, der 22. december 2018 angreb en fåreflok og dræbte et får ved Voldum syd for Randers, har forladt landet. I stedet har den bevæget sig ned igennem Jylland og er nu havnet i Slesvig-Holsten i Tyskland.

Det skriver Randers Amtsavis.

Der er nemlig blevet fundet DNA-spor af GW900m, som er ulvens kodenavn, ved otte angreb på får mellem 12. og 20. januar i år, oplyser Slesvig-Holstens miljøministerium.

Til Randers Amtsavis forklarer Peter Sunde, der er ulveekspert og seniorforsker ved Institut for bioscience på Aarhus Universitet, at ulven "sandsynligvis er taget på damejagt, da det er ved at være parringstid."

Kunne hurtigt komme til Tyskland

En ulv kan flytte sig omkring 50 kilometer om dagen, så det har ikke nødvendigvis taget mange dage for den at nå til Tyskland. Den er sidst observeret på Djursland, og det vurderes ifølge Dagbladet Holstebro, at det var den sidste tilbageværende af otte ulvehvalpe, der blev født ved Ulfborg i foråret 2017.

Ifølge Peter Sunde er det helt almindeligt, at rejsen nu er gået sydpå.

- Det, vi ser nu, passer på mange måder godt ind i det mønster, vi har set med de andre dansk-tyske ulve, nemlig at de kan dukke op både i Danmark og Tyskland med få ugers mellemrum, siger han til Randers Amtsavis.

Kan vende tilbage

Om GW900m-ulven kommer tilbage til Danmark, det er ikke til at sige.

Ifølge ulveeksperten bliver det afgørende, om den finder noget interessant, eller om den møder en barriere, som får den til at vende om. Det kan eksempelvis være Elben. Her skal ulven vurdere, om den kan svømme over floden, eller om den i stedet skal sætte kursen østpå eller vende tilbage i retning mod Danmark.