Lego-arvinger vil dele magten - seks piger er fremtidens ejere

16x9
Thomas Kirk Kristiansen vil ikke forsøge at købe sine søskende ud af legetøjsimperiet. Foto: Linda Kastrup / Scanpix Denmark

Der bliver ingen spaltning i den unge generation af Lego-familien.

Den unge generation af Lego-ejere har besluttet ikke at centrere ejerskabet om én person. Det skriver Finans.

Thomas Kirk Kristiansen er godt nok udnævnt til ”det mest aktive familiemedlem” og er dermed den, der træffer de daglige beslutninger i ejerkredsen.

Men han vil ikke gøre som sin far, Kjeld Kirk Kristiansen, der købte sin søster ud af Lego og satte sig på hele legetøjsimperiet.

- Nej, det ligger ikke i kortene. Vi har sagt, at vi vil være tre ejere – mig og mine to søstre. Og i næste generation vil der være seks ejere, som det ser ud nu. Det er et nyt kapitel i virksomhedens historie, og det skal vi forholde os til, og det gør vi også, siger Thomas Kirk Kristiansen til Finans.

Han og hans søstre har tilsammen seks døtre i alderen 6-12 år. De seks piger går alle i en særlig Lego-skole, som familien selv har lavet.

Thomas Kirk Kristiansen fylder 40 år om få dage og har ifølge Finans brugt de seneste år på at gøre sig klart, hvordan han skal udfylde rollen som den, der af sin generation engagerer sig fuld tid i Lego. Den position ændres der ikke ved, men han vil altså ikke købe sine søstre helt ud, som Kjeld Kirk Kristiansen gjorde det med sin søster, Gunhild Kirk Johansen, i 2007.