Samfund

Familie og venner tog afsked med Ole Stephensen

Holte Kirke dannede fredag rammen om den kendte journalist og politikers bisættelse.

Familie og venner sagde fredag et sidste farvel til Ole Stephensen, der døde uden forudgående sygdom onsdag den 6. februar i en alder af 63 år.

De første gæster begyndte at ankomme klokken 12 til Holte Kirke, hvor der er plads til omtrent 350 personer.

I god tid før ceremonien ankom blandt andre broren Erik Stephensen og hans kone, Nina Klinker Stephensen, folketingsmedlem Naser Khader og Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, journalist Georg Metz samt tv-værterne Michael Meyerheim og Reimer Bo Christensen.

Den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen og tidligere forsanger i Shu-bi-dua Michael Bundesen var ligeledes kommet for at sige et sidste farvel.

Ifølge B.T. var Ole Stephensens mangeårige ven Jarl Friis Mikkelsen bortrejst, og han deltog derfor ikke i ceremonien. Det samme var Line Baun Danielsen, som i mange år var vært på Go'morgen Danmark med Ole Stephensen.

Også den nuværende vært på 'Go'aften Danmark' Jes Dorph-Petersen var mødt op.

- Han kunne som den eneste det hele. Fra sjov skuespiller til benhård debatvært, sagde han ved ankomsten til Holte kirke.

Jes Dorph-Petersen entrerede kirken sammen med en anden mangeårig tv-vært Søren Kaster.

- Ole var en fantastisk interviewer. Måske en af de bedste vi har haft, sagde den tidligere Jeopardy-vært.

Ved bisættelsen, der blev ledt af provst Grethe Bøje, blev der sunget de tre sange 'Op al den ting som Gud har gjort', 'Kastanjens Hvide Lys' og 'Det er i dag et vejr, et solskinsvejr'

Ole Stephenens bror, Erik Stephensen fortalte, da han ankom, at familien valgte Holte Kirke til bisættelsen, fordi brødrenes mor var sopran i kirken, og Ole Stephensen blev i mange år slæbt derop for at høre moren synge

Begge brødre er også døbt og konfirmeret i kirken.

Ole Stephensen blev uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1978 og begyndte sin karriere som kriminalreporter på Dagbladet Aktuelt og rykkede så videre til Danmarks Radio og senere TV 2.

Her blev han blandt andet kendt for som vært i 'Eleva2ren' på TV 2 sammen med Suzanne Bjerrehus og senere som vært på 'Go’ Morgen Danmark' gennem ti år.

Inden da havde han i 1985 skudt en skuespillerkarrieren i gang med rollen som Walter i ”Walter og Carlo”-filmene. Han medvirkede i alt i seks spillefilm.

Ud over tv- og filmkarrieren var Ole Stephensen også involveret i politik. Han var kommunalpolitiker i Gentofte Kommune for De Konservative. Her blev han valgt ind i november 2017.

I januar 2018 meddelte han, at han ville stille op til det kommende folketingsvalg for sit parti.