Samfund

Jane Aamund er død

Forfatteren blev 82 år gammel.

Jane Aamund er død. Det oplyser hendes lillebror, Asger Aamund, til TV 2.

Forfatterinden blev 82 år. Hun døde tirsdag aften klokken 22.40 på Ankerfjord Hospice i Hvide Sande, omgivet af børn og børnebørn.

- En stor livskunstner er død, og hun vil blive savnet inderligt af hele sin familie, mange venner og de mange mennesker, som har følt sig inspireret og beriget i deres eget liv af hendes bøger og artikler, siger hendes søn Jens Reckling til Berlingske.

Jane Aamund levede igennem 20 år med kræft.

Hun har været alvorligt syg siden jul, og de sidste tre uger af sit liv opholdt hun sig på hospicet.

En lettelse, at hun sov stille ind

Jane Aamund efterlader sig to sønner og fire børnebørn. Udover Jens Reckling har hun også sønnen Michael Reckling. Desuden efterlader hun to yngre brødre, Bjarke Aamund og erhvervsmanden Asger Aamund.

- Det kommer som noget af en lettelse. Hun har levet en fantastisk kreativ og glad tilværelse i to tredjedele af sit liv. Så blev hun ramt af kræften og kunne ikke spise ordentligt. Hun holdt modet oppe ved at skrive og være sammen med familien - og især også med at være sammen med sine børnebørn, siger Asger Aamund til TV 2.

- De sidste par år har været slemme for hende, og hun var slået meget ud af kurs. Så jeg kan sige på hele familiens vegne, at vi er lettede over, at hun sov stille ind i går aftes omgivet af nærmeste familie.

Flere slægtsromaner

I 1977 debuterede hun som forfatter med bogen 'Bag damen stod en Christian'.

Desuden var hun i flere år journalist for Berlingske.

Jane Aamunds forfatterskab omfatter flere slægtsromaner, blandt andet 'Klinkevalstrilogien' om hendes slægt i 1800-tallet.

I 1997 modtog Jane Aamund Boghandlernes Gyldne Laurbær for sin selvbiografiske kærlighedsroman 'Colorado Drømme'.