Samfund

Missionærer forsøgte at hverve nye medlemmer på hospital

- Hvis vi fulgte dem, kunne vi blive helbredt. Vi kunne blive rask, fortæller patient.

Med løfter om at blive helbredt er patienter på Aalborg Universitetshospital blevet opsøgt af missionærer.

Ifølge TV 2 Nords oplysninger er det medlemmer af trossamfundet ”The Last Reformation”, som har forsøgt at hverve patienterne.

Den religiøse bevægelse har på det seneste været i søgelyset efter TV 2s dokumentarserie ”Guds bedste børn”, hvor ”The Last Reformations” leder, Torben Søndergaard, blandt andet deltager ved et vækkelsesmøde, hvor en række børn er vidne til det, der ifølge bevægelsen er dæmonuddrivelser.

- Det var meget grænseoverskridende

Maiken Iversen er indlagt på Aalborg Universitetshospital. I lørdags stod hun i sygehusets rygehave, da de kristne missionærer opsøgte hende.

- Hvis vi fulgte dem, kunne vi blive helbredt. Vi kunne blive rask, siger hun.

- Det var meget grænseoverskridende. Det var usmageligt. Jeg synes, det var grotesk. Én ting er at gå ud og hverve folk, men noget andet er at henvende sig på et sygehus, hvor der er dårlige og syge patienter. Det, synes jeg, ikke var i orden.

En anden patient på Aalborg Universitetshospital er Tina Lauritzen. Hun siger:

- De vil gerne have, man skal tro, at gud kan gøre, så man ikke er syg. Jeg fik at vide, at de kunne fjerne min sukkersyge. Jeg ville få det bedre, hvis jeg valgte deres vej.

Ingen skal pådutte patienter en tro

Ledelsen på Aalborg Universitetshospital ”kan ikke leve med”, at deres patienter bliver opsøgt at missionærer, siger Lisbeth Kjær Lagoni, der er sygeplejefaglig direktør på sygehuset.

- Det er ikke i orden, at der kommer nogle og pådutter en bestemt tro til vores patienter, som er i en sårbar situation, mens de er her, siger Lisbeth Kjær Lagoni.

Hun og ledelsen vil sørge for, at missionærerne ikke opsøger folk på hospitalet.

- Det skal der gøres noget ved. Og derfor opfordrer jeg vores patienter og pårørende til at give os besked, hvis de oplever det, siger Lisbeth Kjær Lagoni.

Bibelskoleelever bad for syge på hospitalet

Det var fire unge mænd og en kvinde, der troppede op på hospitalet i Aalborg.

De fortalte ikke, hvilken religiøs bevægelse de kom fra, men ifølge TV 2 Nord er de tilknyttet bevægelsen ”The Last Reformation”, som Torben Søndergaard står i spidsen for. I 2016 skrev han om, hvordan elever på hans bibelskole i Aalborg var inde og bede for syge personer på universitetshospitalet.

Torben Søndergaard har ikke ønsket at stille op til interview med TV 2 Nord, men han siger, at han har indskærpet overfor sine følgere, at de ikke skal opsøge patienter på Aalborg Universitetshospital.