Mor til fire skolebørn om Forældreintra: - Generelt må jeg bare sige, at det ikke er vigtige beskeder

Indskolingslærer er bekymret over udsigterne til at skulle kommunikere med forældrene via kontaktbogen.

Én gang om ugen og aldrig i ferier.

Sådan lyder Charlotte Højlunds egne regler for Forældreintra. Hun er mor til syv, heraf fire børn i skolealderen. Det betyder rundt regnet, at notifikationerne fra Forældreintra også skal ganges med fire.

I begyndelsen forsøgte hun hver morgen at holde trit.

- Men det blev for meget, siger hun.

Netop forældrestress får regeringens stresspanel til at anbefale, at Forældreintra lægges i graven.

- Forældreintra fungerer ikke, fordi det griber om sig for forældrene, siger Anette Prehn, der er sociolog og formand for regeringens stresspanel.

Det er nemlig langt fra alle forældre, der, som Charlotte Højlund, har underkastet sig selv retningslinjer for, hvor meget Forældreintra må fylde i hverdagen.

- Mange forældre oplever, at de bliver nødt til at tjekke flere gange i døgnet for at sikre, at der bliver taget højde for de seneste ændringer i planerne, siger stresspanelets formand.

Regler for brug af appen

Der findes ingen fælles retningslinjer for, hvad appen skal bruges til, og hvor meget den i det hele taget skal bruges. For nogen er det blot en digital udgave af kontaktbogen, mens det for andre også er en platform, hvor der arrangeres forældrefester, hytteture og kageordninger.

Men står det til stresspanelet, skal den digitale kalender og beskedtjeneste udskiftes med den gammeldags kontaktbog på papir. Plan B er at lave retningslinjer for, hvor ofte forældrene skal logge på appen.

For Charlotte Højlund kan appen fint skrottes helt.

- Vi slipper ikke for papir alligevel, siger hun.

Hun oplever langt fra, at alle beskeder fra børnenes skole haster mere, end at det kan vente en uge.

- Generelt må jeg bare sige, at det ikke er vigtige beskeder.

Udskolingslærer Charlotte Hvid er i den anden ende af Forældreintra bekymret over udsigterne til igen at skulle kommunikere med forældrene via en krøllet kontaktbog.

Hun kalder anbefalingerne for "en rigtig dårlig idé":

- Jeg synes, at det, vi bruger Forældreintra til, er godt.

Hun opfordrer istedet forældrene til at tænke over, hvordan de bruger appen og til at ændre indstillingerne i appen, så de ikke forstyrres.

Ministeren er overrasket

Stresspanelets opgave er at komme med konkrete bud på, hvordan politikerne kan forebygge stress som samfundsproblem. Derfor er undervisningsminister Merete Riisager "en smule overrasket" over panelets første anbefaling:

- Forældreintra kan godt være ret irriterende. Det, tror jeg, at de fleste forældre har oplevet, men om det ligefrem er en af de største kilder til klinisk stress, det, synes jeg, skal være usagt, siger hun.

Hos Charlotte Højlund har den selvpålagte regel om kun at logge på Forældreintra en gang om ugen da også været tilstrækkelig til at eliminere Forældreintra som stressfaktor i hverdagen.

Hun oplever sjældent at gå glip af vigtige informationer, "men det hænder da, at den mindste kommer i skole uden regntøj, fordi jeg har overset en besked", indrømmer hun.