Samfund

18 patienter smittet med tuberkulose på sygehus

Aalborg Universitetshospital indkalder flere til undersøgelse for sygdommen.

18 patienter på Aalborg Universitetshospital er blevet smittet med turberkulose.

Det viser resultatet af blodprøver fra 440 patienter, der blev undersøgt for sygdommen efter, at der i december blev konstateret tuberkulose hos en medarbejder på hospitalet.

De 18 smittede har dog ikke sygdommen i udbrud, siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt til DR P4 Nordjylland.

- De 18 patienter som vi har konstateret smittede er ikke syge. De har sovende tuberkulose i kroppen og er sat i antibiotikabehandling. Det betyder, at de er på vej til at få fjernet smitten fra kroppen, siger Michael Braüner Schmidt.

Sygdommen slås ned, og den vil aldrig komme i udbrud.

Mange flere patienter skal undersøges

Det store antal smittede på baggrund får hospitalet til at udvide undersøgelsen af patienter, der har været i kontakt med den tuberkulose-syge medarbejder.

- Det drejer sig om yderligere 339 patienter, som vi gerne vil tjekke for sygdommen, siger Michael Braüner Schmidt.

Generelt skal borgere og besøgende på Aalborg Universitetshospital ikke være bekymrede

- Alle, der har den mindste risiko for at være smittet, er indkaldt til undersøgelse hos os, understreger Michael Braüner Schmidt.

Ved første undersøgelsesrunde var der en del bekymrede borgere, som kontaktede hospitalet, da de var usikre på, hvordan de skulle forholde sig. Derfor er der nu i anden undersøgelsesrunde oprettet en telefon hotline, der besvarer spørgsmål.

En sygeplejerske sidder klar til at tage imod opkald fra borgere på telefon 9766 0470 mellem kl. 13 og 15 på alle hverdage, så længe der opleves et behov.