Regeringen vil have dig til at ringe 1-1-3 efter lægevagten

Sundhedsstyrelsen anbefalede tilbage i 2007, at der blev indført ét landsdækkende telefonnummer, som kunne erstatte de nuværende indgange.

I Regeringens udspil til en sundhedsreform, der i dag er blevet præsenteret i Statsministeriet, fremgår det, at den sammenhængende akuthjælp med reformen vil få ét nyt og landsdækkende lægevagtnummer

Fremover skal alle danskere ringe 113 ved ikke-livstruende sygdom.

I dag er de akutte tilbud til lægevagten organiseret forskelligt alt efter, hvor man befinder sig i landet, og hvad tid det er på døgnet.

Og det er ikke overskueligt og trygt nok, mener VLAK-regeringen.

Patienten først

Af udspillet til sundhedsreformen, der bærer titlen 'Patienten først – nærhed, sammenhæng, kvalitet og patientrettigheder' fremgår det, at regeringen vil skabe et enstrenget og trygt akuttilbud i hele Danmark.

Udspillet blev præsenteret i Statsministeriets Spejlsal af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og fem andre ministre fra VLAK-regeringen.

Her påpegede børne- og socialminister Mai Mercado (K), at regeringen ønsker at indsætte flere ambulancer, akutbiler, akutlægebiler, hvor der er størst behov. 

Hele sundhedsindsatsen på tværs af sygehus, kommune og egen læge skal tænkes sammen med udgangspunkt i patientens behov, lød det desuden.

Det mener regeringen - blandt andet - kan ske med ét landsdækkende lægevagtnummer 113 til den akutte hjælp ved ikke-livstruende sygdom eller skade.

Gammel anbefaling

Man skal dog fortsat ringe 112 ved akut livsfare.

Sundhedsstyrelsen anbefalede allerede tilbage i 2007, at der blev indført ét landsdækkende telefonnummer, som kunne erstatte de nuværende indgange.

Hovedpunkterne i regeringens sundhedsudspil kan læses her.