45-årig kvinde lever af at gå tur

I 2016 sagde Heidi Møller sit job op og sprang ud som professionel walker. Hendes hobby blev til virksomheden Gå Mig Glad.

Det startede med et ønske om mere motion i hverdagen. Heidi Møller fra Kolding havde svært ved at komme op af sofaen og ud på gå- og løbeturene. Derfor besluttede hun sig for at "sige det højt" på Facebook, når hun planlagde at gå eller løbe en tur. 

- Jeg oprettede en side og skrev, at man kunne komme og gå en tur med mig, siger Heidi Møller. 

På den måde var hun sikker på, at hun kom af sted. Med tiden mødte flere og flere mennesker op for at gå sammen med Heidi Møller hver tirsdag, og det gav hende mod på at blive ved. 

- Det gør jo, at jeg står der som værtinde. Og det betyder, at jeg kommer af sted hver evig eneste uge. Vi går hver tirsdag hele året rundt uanset, hvordan vejret er, siger Heidi Møller.

- Det er jo bare en gåtur, men der er så meget mere i det. Når man går, er man mere afslappet, man har kroppen i bevægelse, man lukker meget nemmere op. Det er den nemmeste måde at møde nye mennesker på, siger hun. Jeg elsker at gå. De her gåture har 100 procent ændret mit liv, helt stensikkert.

En af dem, der går med Heidi Møller, er Jytte Pedersen. Hun er pensioneret og flyttede til byen sidste år. 

- Jeg kendte ikke nogen, men så kom jeg herned. Det var rigtig dejligt at gå her, fordi jeg lærte nogen at kende og fik nogen at snakke med, siger hun. 

Siden Heidi Møller oprettede siden på Facebook, er det blevet til 170 tirsdagsgåture, og hun har ikke planer om at stoppe foreløbigt. I dag lever hun nemlig af at gå. 

Gå Mig Glad

I 2016 fik hun så travlt med gåturene, at hun sagde sit job som service- og rengøringsassistent op og sprang ud som professionel walker. I dag driver hun virksomheden Gå Mig Glad.

Gåturene om tirsdagen er gratis at deltage i, men ved siden af dem tjener Heidi Møller penge på at holde gå-konferencer, foredrag og workshops for virksomheder, hvor hun lærer medarbejderne at gå, mens de arbejder. 

- Hvorfor skal man lære at gå? Hvad er det for noget mærkeligt noget? spørger Heidi Møller og svarer selv på spørgsmålet. 

- Alle kan selvfølgelig gå, men man skal lære at tænke det ind. Meget arbejde kan laves gående, det handler om at få lavet om på sine vaner. Det er ikke nemt, men det kan godt lade sig gøre, hvis man vil. 

Næste projekt for Heidi Møller er en gåtur på Prædikestolen i Norge, hvor hun skal være såkaldt gå-vært for medarbejdere fra en række virksomheder.