Samfund

Helle Thorning-Schmidt stopper i Red Barnet

Den tidligere statsminister har sagt ja til at blive indstillet til vindmølleproducents bestyrelse.

Helle Thorning-Schmidt stopper til sommer som direktør for det internationale Red Barnet for at indlede en bestyrelseskarriere.

Det oplyser Red Barnet i en pressemeddelelse.

Danmarks tidligere statsminister bekræfter selv oplysningerne på Twitter.

- Det har været et privilegium at arbejde sammen med dedikerede kolleger over hele verden, hvor vi i fællesskab har arbejdet for at reformere og modernisere Save the Children (Red Barnet, red.). Jeg kommer til at savne alle, udtaler Thorning-Schmidt i pressemeddelelsen.

Red Barnet skriver desuden, at Thorning-Schmidt er blevet indstillet til "en række bestyrelsesposter i store internationale virksomheder".

Indstillet til Vestas' bestyrelse

Tidligere fredag er det kommet frem, at den tidligere statsminister har sagt ja til at blive indstillet til Vestas' bestyrelse.

- Vestas har fundet en stærk kandidat i Helle Thorning-Schmidt, som har kernekompetencerne til at bidrage til bestyrelsens arbejde og via sin erfaring kan bidrage til, at Vestas bliver den globale leder inden for bæredygtige energiløsninger, skriver Vestas.

- Derudover vil Helle Thorning-Schmidt kunne bidrage med sin omfattende viden inden for det politiske miljø omkring statsregulerede industrier såsom energiindustrien samt et globalt netværk og erfaring i at lede komplekse organisationer.

Om hun træder ind i bestyrelsen, bliver afgjort på Vestas' årlige generalforsamling 3. april.

I så fald bliver hun ikke det første medlem i Vestas med politisk erfaring. I sommer annoncerede Vestas, at den tidligere minister Lykke Friis forlod bestyrelsen, da hun rejste til Tyskland for at blive korrespondent. Lykke Friis havde siddet i bestyrelsen i lidt over et år.

Lang politisk karriere

Helle Thorning-Schmidt var statsminister fra 2011 til 2015, hvor hun efter at have tabt flertallet i Folketinget forlod dansk politik. Herefter blev hun direktør for Red Barnets internationale organisation, Save The Children. Hun har dermed base i London.

Helle Thorning-Schmidt har derudover erfaring fra EU-Parlamentet, hvor hun sad i fem år fra 1999.

I 2005 blev hun valgt ind i Folketinget og blev kort efter formand for Socialdemokratiet.