DSB tilbyder pengesum til efterladte efter togulykke

Overlevende og pårørende bliver tilbudt psykologbistand og økonomisk håndsrækning.

En økonomisk håndsrækning og krisepsykologbistand er blandt de elementer, som DSB vil tilbyde nogle af de berørte passagerer eller pårørende til de omkomne personer i en togulykke 2. januar.

Det fremgĂĄr af et notat sendt fra DSB til transportminister Ole Birk Olesen (LA) og transportudvalget.

- Det tilbud er en måde at udtrykke vores medfølelse og det ansvar, vi føler over for vores kunder og i særdeleshed over for efterladte til de omkomne i den tragiske ulykke, siger DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, til DR Nyheder.

DSB tilbyder hjælp med praktiske opgaver

De nærmeste efterladte vil blive tilbudt en "ekstraordinær økonomisk håndsrækning" på 50.000 kroner. Pengene gives som et engangsbeløb per afdød person.

De nærmeste efterladte vil også få mulighed for at have en kontaktperson i DSB, der kan hjælpe med praktiske opgaver i den kommende tid.

I notatet fremgår det derudover, at både de nærmeste efterladte og samtlige af de berørte passagerer fra toget vil modtage blomster og en fælles kondolenceskrivelse.

Forbud mod kørsel med sættevogne

DSB skriver i notatet, at man prioriterer sagen højt, men at det kan tage tid at få kontakt med alle involverede passagerer.

Det var en trailer fra et DB Cargo-godstog, der angiveligt blev blæst af, som forårsagede ulykken 2. januar. Otte personer på et forbikørende persontog mistede livet i ulykken, hvor yderligere 16 blev kvæstet.

På et orienteringsmøde onsdag eftermiddag med Havarikommissionen og Trafikstyrelsen har transportordførerne fået oplyst, at de danske myndigheder ikke blev gjort bekendt med årsagen til en ulykke i Tyskland i 2014.

Tirsdag udstedte Trafikstyrelsen forbud i foreløbigt 14 dage mod kørsel med sættevogne (også kaldet lastbiltrailere) læsset på lommevogne (særlige godsvogne, der kan transportere og holde en trailer på plads).