Samfund

Endnu et par snydt af falsk rugemor - havde børnetøj og værelse parat, men fik kun regning på regning

Rasmus og Søren troede, de skulle være forældre, men i stedet blev de snydt for 150.000 kroner

Den første bamse var indkøbt og lå klar på det, der snart skulle være børneværelse. Rasmus og Søren havde også købt babytøj, både i drenge- og pigefarver. De håbede mest på en dreng, men ville blive lykkelige lige meget hvad.

Deres rugemor var gravid og ventede deres barn. Fremtiden så lys ud.

- Vi var super glade og lykkelige over, at det var lykkedes i første hug, fortæller Søren i dag.

Både han og partneren Rasmus ønsker at være anonyme, da brugen af rugemødre i Danmark er kontroversiel og ofte forbundet med at operere i juridiske gråzoner. De optræder med opdigtede navne i denne artikel.

Parret havde allerede forberedt sig på, at de skulle være forældre. Babytøj var indkøbt og børneværelset stod klar.

Havde de fra starten vidst, at deres rugemor også agerede rugemor for flere andre par i samme periode, havde de nok været mindre optimistiske.

Der var nemlig tale om den samme rugemor, Rikke, som vi har fortalt om de seneste dage på TV 2 i forbindelse med dokumentaren ’Den Falske Rugemor’.

- Nu kan vi jo godt se, hvor naiv vores tilgang til det har været, men hun har været dygtig til at spille på de rigtige følelser hos os, så vi har troet på nærmest hvert et ord, hun har sagt, siger Søren.

Glæden var kort

Rikke var blevet insemineret med sæd fra Søren på en dansk fertilitetsklinik og var nu flere måneder henne i graviditeten.

Søren og Rasmus havde finansieret hele forløbet. Hver gang Rikke havde haft en udgift, havde de overført pengene til hende. Men to dage før de skulle til en skanning af fosteret, fortalte Rikke, at hun havde blødt, og at barnet var tabt.

En af de positive graviditetstest, som Rikke sendte til Søren og Rasmus. I dag tvivler de på ægtheden.

- Jeg stod på arbejdet, da jeg fik det bekræftet af Rikke og blev helt ude af mig selv. Jeg endte med at være så ked af det, at jeg måtte tage hjem, siger Søren.

Kort efter faldt parret over et billede via Rikkes Facebook, der fik dem til at forstå, at noget var helt galt. Billedet viste to små tvillinger, som Søren og Rasmus faktisk havde mødt tidligere. Rikke havde haft dem med, da hun blev insemineret på klinikken. Der havde hun fortalt, at hun passede dem for en veninde.

Men ud fra billedet forstod de, at tvillingerne i virkeligheden var Rikkes egne. Senere fandt de også ud af, at tvillingerne var et resultat af et andet rugemorforløb, hvor Rikke havde skjult sin graviditet og beholdt børnene - uden at sige noget til de tiltænkte forældre.

- Hvordan kunne hun gøre det mod andre mennesker, som har lagt deres tillid over til hende og troet på alt, hvad hun har sagt? Det var som at få en kold spand vand i hovedet, siger Søren.

Forfalskede kontoudtog

I dag tvivler Søren og Rasmus på, at Rikke overhovedet var gravid med deres barn. Og meget tyder på, at Rikke også har svindlet med de udgifter, hun fik parret til at refundere. Ifølge Søren og Rasmus er der tale om over 150.000 kroner. 

TV 2 har undersøgt de kontoudtog fra Nordea, som Rikke sendte som dokumentation for sine udgifter.

Et af de mange kontoudtog, som Rikke sendte til Søren og Rasmus. Fakse Apotek er stavet forkert.

I mange tilfælde fremgår det, at hun har købt medicin på Fakse Apotek. Men på kontoudtogene er det stavet forkert – nemlig "Faxe Apotek". Ifølge Nordea kan den fejl ikke opstå i deres systemer.

Politiet efterforsker fortsat sagen mod den falske rugemor. Hun er sigtet for groft bedrageri.

Søren og Rasmus mener derfor, der er tale om forfalskninger.

- Jeg tænker, det er noget, hun lige selv har siddet og lavet, og at hun har indtastet tekster og datoer selv for at få det til at se mest muligt ægte ud. Jeg bliver helt dårlig over det, siger Søren.

Søren og Rasmus har meldt Rikke til politiet, der nu er blevet sigtet for bedrageri. Hun har ikke ønsket at stille op til interview om sagen.

Se eller gense TV 2s dokumentar om 'Den falske rugemor' på TV 2 Play.