Samfund

Tonstung betonklods væltet ned på motorvej fra særtransport

Ingen kom til skade ved uheldet, men den 11 tons tunge betonklods spærrer andet spor i begge retninger og har ødelagt autoværnet på en lang strækning.

Vestmotorvejen er kort før Vemmelev lige før Storebæltsbroen spærret i andet spor i både østgående og vestgående retning, efter en særtransport har tabt en stor betonklods, der vejer 11 tons, på motorvejen.

Det oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Lars Denholt til TV 2.

Og så skal vi have undersøgt, hvad pokker der gik forud for ulykken

Lars Denholt, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ingen personer er kommet til skade ved uheldet, men den tunge betonklods, der måler tre gange tre meter, ligger i midterrabatten oven på autoværnet og i andet spor i begge retninger.

- Vi foreslår, at man i østlig retning kører fra ved afkørsel 41 – og tilsvarende i vestgående retning – og kører ad de små veje til Korsør. Men vi henstiller til, at bilisterne husker på, at man ikke længere kører på en motorvej og overholder fartgrænserne – det er der nogle, der har meget svært ved at huske, lyder opfordringen fra Lars Denholt.

Politiet har fået flere henvendelser fra borgere i de nærliggende byer Svenstrup og Musholm, som bilisterne skal køre igennem, fordi bilisterne kører alt for stærkt.

Ødelagt autoværn på en længere strækning

Politiet ved endnu ikke, hvordan betonklodsen kunne falde af særtransporten, ligesom det er uvist, hvornår motorvejen igen er farbar.

- Betonklodsen ligger i rabatten, og den har ødelagt autoværnet på en længere strækning, så det kommer til at tage sin tid. Og så skal vi have undersøgt, hvad pokker der gik forud for ulykken, siger Lars Denholt.