Tivoli lukker to populære rutsjebaner og fornyer flere andre forlystelser

Der er flere fornyelser på vej til den gamle haves yngre gæster: En længere rutsjebane, vandpjaskeri og hurtigere radiobiler uden antenner.

I løbet af 2019 får Tivoli flere nye forlystelser, mens to gamle og populære kendinge lukker. Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

- Gæsterne kan glæde sig til et historisk stort forlystelsesĂĄr mĂĄlt pĂĄ antal nyheder, hvor blandt andet Karavanen og Radiobilerne bliver de store trækplastre, og det samme gælder Mælkevejen senere pĂĄ ĂĄret, oplyser Jacob Helenius, der er designchef i Tivoli.

Som TV 2 Lorry kunne fortælle søndag, er Odinexpressen blandt de forlystelser, der lukker i 2019. Den populære rutsjebane, der siden 1985 har kørt 30 millioner gæster skrigende rundt i haven, vil blive erstattet af en ny og højere bane med navnet Mælkevejen. Samtidig bliver designet anderledes, så gæsterne på turen rundt vil komme forbi planeter, stjerner og galakser.

Som en ekstra bonus fĂĄr de øvrige gæster i den gamle have ogsĂĄ gavn af udskiftningen, da lyden bliver lavere pĂĄ grund af ny teknologi.

Også den populære rutsjebane Karavanen – tidligere kendt som Mariehønen – til de mindste bliver udskiftet i 2019. Den beholder navnet Karavanen, men rutsjebanen bliver længere, og designet bliver holdt i orientalsk stil med kupler og minaret, oplyser Tivoli.

Derudover bliver forlystelsen Fatamorgana endnu vildere med en vippefunktion på de store sæder, der kommer antennefri, større og hurtigere radiobiler, Den Lille Drage i Det Muntre Hjørne til børnene får et nyt udseende med inspiration fra Rasmus Klump, og Rasmus Klumps Verden får vandpjaskeri.

Den første fornyelse er klar til april

I alt har Tivoli investeret 100 millioner kroner i de nye forlystelser.

- Det er vigtigt for os at være pĂĄ forkant med udviklingen og leve op til gæsternes forventninger om, at de hos os fĂĄr unikke oplevelser, samtidig med at vi holder fast i de bedste traditioner. Det koster mange penge, som vi er parate til at investere, oplyser Tivolis finansdirektør, Andres Morthorst.

Tivoli forventer at kunne ĂĄbne Mælkevejen til jul 2019, mens den nye udgave af Karavanen forventes at være klar, nĂĄr sommersæsonen ĂĄbner 4. april. Den vildere udgave af Fatamorgana stĂĄr klar i maj 2019 – det samme gør Den lille Drage, mens de antennefri radiobiler er køreklar til juni, oplyser Tivoli.